Direct naar de inhoud
Word lid

Leesvoorstelling Happy Hour

Type content: Nieuws Categorieën: Activiteiten Polarisatie en verbinding Gepubliceerd op:

Drie vrouwen ontmoeten elkaar in een bar. Het is Happy Hour. Al snel komen ze lijnrecht tegenover elkaar te staan. Lineke Rijxman, Malou Gorter en Rosa van Leeuwen zoeken de extremen op in deze komische en genadeloze voorstelling over polarisatie.

Over Happy Hour

Het Humanistisch Verbond brengt Happy Hour, samen met Stichting Lineke Rijxman (voormalig lid van theatergroep mugmetdegoudentand) opnieuw op de planken als leesvoorstelling: de acteurs spelen de voorstelling met de tekst in de hand, én gaan daarna met het publiek in gesprek. Een unieke kans om samen met de acteurs en het publiek in het thema ‘polarisatie’ te duiken.

Hoe kunnen we de mens achter de mening blijven zien? Hoe gaan we het wij-zij-denken in de samenleving tegen? Wat blijft er over van de waarheid als mensen zich steeds verder ingraven in hun eigen bubbel? Een voorstelling die je laat nadenken over hoe je je eigen koers kunt varen in een absurd meningencircus.

Ticketprijzen

Reguliere prijs €12,50
Lid Humanistisch Verbond €10,00
Minima €7,50

Lijst van evenementen

  • Drie vrouwen ontmoeten elkaar in een bar. Het is Happy Hour. Al snel komen ze lijnrecht tegenover elkaar te staan. Bezoek de leesvoorstelling nu in Nijmegen.

    Locatie: De Lindenberg, Nijmegen
  • Drie vrouwen ontmoeten elkaar in een bar. Het is Happy Hour. Al snel komen ze lijnrecht tegenover elkaar te staan. Bezoek de leesvoorstelling nu in Amersfoort.

    Locatie: Theater De Lieve Vrouw, Amersfoort
  • Drie vrouwen ontmoeten elkaar in een bar. Het is Happy Hour. Al snel komen ze lijnrecht tegenover elkaar te staan. Bezoek de leesvoorstelling nu in ‘s-Hertogenbosch.

    Locatie: Podium Azijnfabriek, 's-Hertogenbosch

Waarom brengt het Humanistisch Verbond Happy Hour?

Happy Hour, een voorstelling die populisme en polarisatie aan de kaak stelt, maakt deel uit van ons programma Polarisatie en verbinding.

Meningen lijken soms muurvast te zitten. De keuze is voor of tegen. Wij versus zij. We willen de stroom van vijandig wij-zij denken doorbreken. Door de mens achter de mening te blijven zien. Je hoeft het niet met de ander eens te zijn. Maar je hoeft de ander ook niet af te schrijven op basis van een mening. Want een mens is véél meer dan dat.

Ooit een mening de hand geschud of een standpunt recht in de ogen gekeken? Verwar de ander niet met z’n mening.

We nodigen je uit om verder te kijken dan een botsende mening. Door vragen te stellen. Door te luisteren. Zowel naar jezelf, als naar de ander. Met Happy Hour nemen we polarisatie onder de loep en gaan we de zoektocht naar verbinding samen aan.

Vrij denken, samen leven. Sinds 1976

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.

Deel deze pagina

A list of posts