Wist je dat er in Nederland ongeveer 85.000 mensen zijn met een vorm van intersekse? Uit recent onderzoek van Rutgers en de Nederlandse organisatie voor seksediversiteit (NNID) blijkt dat de stilte rondom intersekse ervoor kan zorgen dat intersekse mensen zich eenzaam, onzeker of zelfs minderwaardig voelen. Tijd dus om die stilte te doorbreken, dacht ook onze Ellen van der Velden (teamleider Programma Managers).

Internationale Vrouwendag (8 maart) is daar dé gelegenheid voor: want laten we niet vergeten dat opgelegde gendernormen, zoals die rondom vrouwelijkheid, iedereen raken. Wat betekent vrouwelijkheid als je buiten de norm valt? Daarover gaat Ellen in gesprek met Laura van der Heide in een speciale aflevering van de podcast FMNST TALKS.

“Er zijn echt meer smaken dan ‘man’ en ‘vrouw’.”

ellen van der velden
Beeld door: Nina Voordes
Ellen van der Velden (zij/haar), teamleider Programma ManagersTweet dit

Podcast: FMNST TALKS x Humanistisch Verbond voor Vrouwendag

Wat betekent vrouwelijkheid als je buiten de norm valt? Een gesprek over Vrouwendag, intersekse zijn en genderhokjes.

Wij doen mee met Internationale Vrouwendag. Jij ook? Kom in actie tegen hokjesdenken, vergroot je bewustwording en verdiep je in normdoorbrekende verhalen over vrouwelijkheid.

  • Hen, hij, zij: laat iedereen vrij! Wij kwamen in actie tijdens de Feminist March (op 5 maart in Amsterdam). Lees hier meer.
  • ‘Mijn menstruatiebuikpijn maakt niet dat ik me vrouwelijk voel.’ Lees Annemie’s verhaal.
  • ‘Je kunt zoveel meer spelen met wat ‘vrouw zijn’ inhoudt.’ Lees Gerdiens verhaal.
  • Wat is vrouwelijkheid? Stap uit het hokjesdenken, ga het gesprek over gender aan met onze gratis kaarten Het Gendergesprek.

En we doen meer. Lees hier alles over ons thema Genderidentiteit.

elena van hattum

Elena van Hattum

Medewerker Campagne en Communicatie

Elena van Hattum is medewerker bij ons Campagne en Communicatie team. Ze focust zich vooral op de thema’s Genderidentiteit en …
Profiel-pagina