Boven4

“Een humanist is altijd herkenbaar aan zijn bereidheid tot dialoog”

Fons Elders

Donderdag 2 april organiseren we de werkconferentie Partners in zingeven voor hgv’ers, studenten UvH, en medewerkers van het HV en de UvH.

Zorg dat je erbij bent! Schrijf je in via het aanmeldformulier.

  • Datum: donderdag 2 april 2020
  • Locatie: De Observant, Amersfoort
  • Kosten: 135 euro voor hgv’ers, 15 euro voor studenten UvH
Werkconferentie – Partners in zingeven

Voor alle relaties geldt dat je er met zekere regelmaat bij moet stilstaan. Dat is niet anders voor de driehoeksrelatie Humanistisch Verbond (HV), humanistisch geestelijk verzorgers (hgv’ers) en de Universiteit voor Humanistiek (UvH). Beeldvorming over en weer leidt tot een wederzijdse behoefte de relatie te verbeteren. En dat gaan we doen tijdens deze conferentie.

Eerst luisteren we naar Fokke Obbema, de man die na een hartstilstand een rondgang maakte met zijn vraag naar de zin van het leven. Want als iets ons bindt is het wel zingeven. Waarbij het humanisme de zingevende levensbeschouwing is die ons zowel fundament als richting geeft.
We hebben geconstateerd dat we veel te weinig weten van wat we precies doen allemaal en dat maakt nieuwsgierig. Dus gaan we met elkaar aan de slag om dat uit te vinden. Je kunt kiezen uit 6 workshops, die zijn voorbereid door een hgv’er, een student UvH en een medewerker van het HV. We eindigen de dag met nieuwe ideeën en frisse afspraken. Werk mee aan een goede driehoeksrelatie!

Accreditatie SKGV: in aanvraag

Programma

Datum: donderdag 2 april 2020
Locatie: De Observant, Amersfoort

10:30 uur Inloop met koffie en thee
11:00 uur Start van de dag door Tobias Nieveld (dagvoorzitter)
11:05 uur Welkom door Elisabeth van Oostrum (hoofdbestuur HV)
11:15 uur Reactie van Joke van Saane (rector magnificus UvH)
11:30 uur Lezing Fokke Obbema, met ruimte voor vragen en opmerkingen
12:30 uur Muziek
12:45 uur Lunchpauze
13:45 uur Toekomst van de hgv door Wilma Geerdink en Anne Stael
14:15 uur Opmaat
14:30 uur Workshops (lees verder voor meer info)
16:00 uur Verzamelen
16:15 uur Grande Finale door dagvoorzitter Tobias Nieveld
17:00 uur Borrel
18:00 uur Einde

Workshops

Workshop 1

Op zoek naar de rol van geestelijke verzorger in het groeiend verlangen naar zingeving. Met Fiona Fortuin (HV), Gerda Grave (hgv) en Sophie Bekkers (student UvH)

Workshop 2

Humanisme en nieuwe verschijningsvormen: over humanisme en kunst. Met Bianca Lugten (UvH), José Krijnen (hgv), Eva de Goeij (HV) en Janique van Schayk (student UvH)

Workshop 3

Ontwerp een inspirerend programma rond bronnen van betekenis. Met Linda Vis (HV), Brechtje Hallo (hgv) en Mickey van Herpen (student UvH)

Workshop 4

Elkaar als mens blijven zien – humaniseren in plaats van polariseren. Met Mark Bos (HV), Lennart Fijen (hgv) en Marijke Boer (student UvH)

Workshop 5

Verhalend humanisme: hgv voor vluchtelingen. Met Jela Keyany (HV), Karlijn Bunnig (hgv) en Jeannelies Lof (student UvH)

Workshop 6

Pleidooi voor imperfectie. Met Simeon Karsten, Steven de Grauw (HV), Kiki Biel (hgv) en Johanneke Klaassens (student UvH)