“Ook sterven moet je leren”, het is een heldere, maar ook confronterende titel. Toch trekt deze cursus, die in samenwerking met de Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW) is samengesteld, veel belangstelling. “Komend weekend zal het eerste cursusweekend plaatsvinden en de aanmeldingen blijven maar binnen stromen”, vertelt Reine Rek, programmamedewerker van het HV en mede-bedenkster van de cursus.

Rek: “Toen we die titel voor de cursus die we samen met de ISVW organiseren kozen, vonden we dat best spannend. Met deze titel winden we er namelijk geen doekjes om. De cursus gaat over de dood en dat kan ook afschrikken.”

‘Geweldig’ zoveel belangstelling

Deze zorg blijkt echter niet nodig. “De cursus heeft inmiddels zoveel deelnemers getrokken dat er extra begeleiding voor de groepen moest komen. Het is natuurlijk geweldig dat er zoveel belangstelling is”, aldus Rek.

“We zijn heel benieuwd hoe deze nieuwe cursus zal worden beleefd, maar met zulke geweldige sprekers kunnen de deelnemers zich verheugen op een prachtig weekend.” In het eerste weekend zijn filosofen Joep Dohmen en René Gude en dichter Frank Starik de hoofdsprekers.

Inschrijven?

Inschrijving is nog mogelijk via de website van ISVW