Direct naar de inhoud
Word lid
brief naar de tweede kamer

Onze liefdesbrief

Voor lang niet iedereen in Nederland is de liefde goed geregeld. Dat moet anders. Wij sturen een liefdesbrief aan de Tweede Kamer. Doe je mee? 

Voor lang niet iedereen in Nederland is de liefde goed geregeld. Wist je bijvoorbeeld dat een behoorlijk aantal kinderen dat door meer dan twee liefdevolle ouders wordt opgevoed niet door de wet erkend worden? De regering blijft wetgeving uitstellen die voor de erkenning van kinderen zo belangrijk is.

En wist je dat je het recht hebt om mee te verhuizen als je partner wordt opgenomen in een verpleeghuis? Weinig ouderen weten dat. Hierdoor worden innig geliefden, soms na tientallen jaren huwelijk, harteloos van elkaar gescheiden. Met groot verdriet tot gevolg.

De vrijheid en de liefde tussen mensen verdient meer ruimte. Wij sturen een Liefdesbrief naar de Tweede Kamer waarin we vragen om aanpassing van de huidige wet.

Een paar weken terug kwam het Humanistisch Verbond met de door vele omarmde Liefdesverklaring. Een reactie op de liefdeloze Nashville-verklaring. We riepen iedereen op vrijheden te verdedigen. Want: liefde = liefde. Of je nu hetero, homo, bi, pan of poly bent. De Verklaring is door meer dan 52.000 mensen ondertekend en aan de Tweede Kamer overhandigd. Maar in meer situaties staat de liefde onder druk. Daarom deze Liefdesbrief.

Het Humanistisch Verbond komt op voor een samenleving waarin we vrij zijn om onze eigen invulling te geven aan leven, liefde, denken en dood en waarin we verantwoordelijkheid nemen voor elkaar. We zijn de enige onafhankelijke organisatie die staat voor een vrije en humane samenleving.  

Deel dit

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.

"*" geeft vereiste velden aan

We gaan voorzichtig om met je gegevens. Lees meer in ons privacy-statement.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.