Direct naar de inhoud
Word lid
Ongelovigen on tour

Ongelovigen on tour

Ongelovigen leiden in asielzoekerscentra een ingewikkeld bestaan. Op de vlucht voor religieus extremisme in hun land, zijn ze terechtgekomen in het vrije Nederland. Maar veilig voelen ze zich allerminst tussen de andere, wél gelovige asielzoekers.

De eerste vraag die aan hen gesteld wordt luidt steevast: “Ben je moslim?” In de 2Doc: Ongelovig – vrijdenkers op de vlucht  (HUMAN) van Dorothée Forma maak je kennis maken met vrijdenkers uit verschillende landen. Zoals Fauzia en Syed uit Pakistan, Ayman uit Syrië, een stel uit Afghanistan en de blogger Saikat uit Bangladesh. Het zijn uitgesproken atheïsten, gevlucht voor intimidaties en levensbedreigend geweld uit landen waar mensen doorgaans alleen in het geheim ongelovig kunnen zijn. In Nederland leren ze elkaar kennen bij het Humanistisch Verbond dat een platform voor hen heeft opgericht.

On tour

Na de vertoning van de film Ongelovig volgde een debat (voertaal: Engels) onder leiding van Bahram Sadeghi, met Boris van der Ham en vrijdenkers uit de film.

Ongelovig on tour streek neer in:

Deel dit

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.