Ongelovig: Vrijdenkers op de vlucht

Ongelovig: Vrijdenkers op de vlucht

Ongelovigen hebben het in asielzoekerscentra niet makkelijk. Op de vlucht voor religieus extremisme, komen ze terecht in het vrije Nederland. Maar hoe vrij en veilig voelen ze zich tussen andere, wél gelovige asielzoekers? De eerste vraag die aan hen gesteld wordt luidt steevast: “Ben je moslim?”

In de 2Doc: Ongelovig - vrijdenkers op de vlucht  (HUMAN) van Dorothée Forma maak je kennis met vrijdenkers uit verschillende landen. Zoals Fauzia en Syed uit Pakistan, Ayman uit Syrië, een stel uit Afghanistan en de blogger Saikat uit Bangladesh. Het zijn uitgesproken atheïsten, gevlucht voor intimidaties en levensbedreigend geweld uit landen waar mensen doorgaans alleen in het geheim ongelovig kunnen zijn. In Nederland leren ze elkaar kennen bij het Humanistisch Verbond dat een platform voor hen heeft opgericht.

 

 

Debat

Na de film ‘Ongelovig’ volgt Engelstalig debat onder leiding van journalist Bahram Sadeghi met Boris van der Ham, en natuurlijk vrijdenkers uit de film en andere betrokkenen zoals beleidsmakers en politici.

 

Locaties

Dinsdag 23 mei Groningen, Studium Generale, Academiegebouw RUG

19:30 Inloop
20:00 Start programma
Entree: kosteloos. Aanmelden is verplicht. Zonder aanmelding geen toegang. Tickets verkrijgbaar t/m 22 mei 12.00 uur.

Deze activiteit is een samenwerking van Humanistisch Verbond, Omroep Human en Studium Generale Groningen.

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Eerder in

Rotterdam (9 mei)

Utrecht (10 mei)

Nijmegen (17 mei)

 

Documentaire

Ongelovig is een productie van Human in samenwerking met het Humanistisch Verbond.

Zie ook www.onderongelovigen.nl