Once in a lifetime tentoonstelling

  • Once in a Lifetime 
  • Everything Falls, 2012. Michaël Borremans
  • Heritage, 2009. Folkert de Jong

 

Tentoonstelling over leven en vergankelijkheid

Een unieke samenwerking tussen de Oude Kerk, curator Nina Folkersma en het Humanistisch Verbond. Tot en met 28 augustus te zien in de Oude Kerk te Amsterdam.

Once in a Lifetime stelt de bezoeker in staat om na te denken over de eindigheid van het leven. Omgaan met onze eigen sterfelijkheid is allerminst gemakkelijk, tegelijkertijd is het besef van eindigheid ook een voorrecht en een bron van kracht.

Juist omdat ons bestaan vergankelijk is, kunnen we er betekenis aan geven. Welke sporen laat je na? Hoe ga je om met de tijd die je rest? De Vlaamse schrijver David van Reybrouck zegt het zo:

Het gaat om het moment, het besef dat hier een broze schoonheid ontstaat die eenmalig, kwetsbaar en onherhaalbaar is (…)

De tentoonstelling bestaat uit een zorgvuldig gekozen combinatie van bestaande en nieuwe werken: variërend van schilderijen, sculpturen en ruimtelijke installaties tot film- en videowerken. Het geheel biedt een waaier aan perspectieven en reflecties op het mysterie van leven en dood.
 

      Boek nu uw toegangskaart met ledenkorting € 5,-


 

Publieksprogramma / Mijn Once in A Lifetime

Tijdens de tentoonstelling presenteren het Humanistisch Verbond en de Oude Kerk een publieksprogramma met wandelgesprekken, filmavonden, een Artist Talk, het In Memoriam en de workshop Curriculum Illusione. Deze brengen op verschillende manieren en vanuit verschillende perspectieven verdieping op de tentoonstelling en het onderwerp leven en vergankelijkheid.

 

Bekijk een impressie van een wandelgesprek met Lammert Kamphuis.

 

Meer filmpjes van wandelgesprekken op ons YouTubekanaal.

 

  _____________________________________________________________________________________

 

Curator Nina Folkersma selecteerde werk van acht nationaal en internationaal gerenommeerde kunstenaars: Daniëlle van Ark (*NL, 1974), Michaël Borremans (BE, 1963), Stan Brakhage (US, 1933-2003), Amie Dicke (*NL, 1978), Folkert de Jong (NL, 1972), Job Koelewijn (*NL, 1962), Muntean / Rosenblum (*AT & IS, 1962) en Yehudit Sasportas (IS, 1969). Vier van hen (*) maken speciaal voor deze tentoonstelling nieuw werk.
 


 


 

      Boek nu uw toegangskaart met ledenkorting € 5,-