Ken je iemand die zich onderscheidt door originele en vernieuwende ideeën die getuigen van morele moed? Nomineer deze persoon dan voor de ‘Theodor Award’. De redactie van het radioprogramma OBA Live is op zoek naar gouden tips voor nominaties. Theodor Holman reikt deze prijs jaarlijks uit.

De uitzending van 29 juni 2012 staat geheel in het teken van de uitreiking van de Theodor Award. De winnaar of winnares krijgt een zilveren bokaal, een lofrede en een lang, feestelijk interview. Eerdere winnaars waren Jelle Brandt Corstius voor zijn televisieserie ‘Van Moskou tot Magadan’ (2009) en Mijke de Jong en Samira Maas met hun film ‘Joy’ (2010).

Vorig jaar was de jury van de Theodor Award op zoek naar kleine artistieke initiatieven en toen wonnen Maartje Duin en Katinka Baehr met de door hun gemaakte ‘Straat-o-foon’. In de Javastraat en op het Javaplein in Amsterdam-Oost plaatsten zij vier geluidshoorns. Mensen die op het bankje voor de hoorn gingen zitten kregen een kort verhaal van een buurtbewoner te horen.

Doe mee!

Doe mee en nomineer een kandidaat. OBA Live tippen kan via Twitter en het OBA Live account op Facebook. Beluister de uitreiking van de Theodor Award op 29 juni, om 19.00 uur op Radio 5.