Tijdens de 'No Impact Week' – tot 17 maart – proberen mensen het milieu zo min mogelijk te belasten. Lukt het om duurzamer te leven en te genieten? Het Humanistisch Verbond is ambassadeur van deze week. Wilt u weten hoe het humanisten afgaat? Lees dan deze week elke dag een nieuwe bijdrage. Vandaag een bijdrage van Naomi Woltring van JONG HV.
Door Naomi Woltring
Vegetarisch koken in Eindhoven
Duurzaam genieten, kan dat? Op 11 maart gafGuus van Lankveld, lid van de Eindhovense Jong HV-groep een workshop vegetarisch koken.
De deelnemers namen ingrediënten mee en wisten van elkaar niet welke. Dit was de black box waaruit à l´improviste een vegetarisch menu werd samengesteld:
– falafelballetjes
– rucola
– rode paprika's
– sjalotjes
– uien
– gekruide tofureepjes
– crème fraiche
– pastinaak
– pompoen
– kastanjechampignons
– eieren
– pecorinokaas
– knoflook
Na veel snijden, een beetje husselen, stomen en bakken kwam daaruit het volgende menu:
– Falafelballetjes met crème fraiche en rucola
– Gegratineerde kastanjechampignons met een sjalotje en pecorino kaas uit de oven
– Paprika´s gevuld met tofu, ui en crème fraiche uit de oven Tortilla met pompoen en pastinaak)
Genoten werd er. Dus ja, het kan!