900-x-600-mubarak-1

In 2020 werd Bala zonder duidelijke aanklacht en zonder eerlijk proces opgepakt voor dezelfde humanistische waarden als waar wij in Nederland voor strijden: vrijheid van religie en levensbeschouwing, en vrijheid van denken. Waarom? Zijn kritische uitlatingen over religie op Facebook zouden godslastering zijn. Sinds 2019 en met name sinds de Covid-19 crisis is de positie van niet-religieuzen wereldwijd achteruitgegaan.

Terwijl Bala al die tijd volhield dat hij onschuldig was, bekende hij nu onverwachts schuld. Vermoedelijk in de hoop op strafvermindering of vanwege intimidatie. Er was hoop dat de inzet van ons met Humanists International om Bala vrij te krijgen succesvol zou zijn, maar dit is niet gelukt. We vroegen al eerder om hulp om Bala in veiligheid vrij te laten. Wij en andere humanistische organisaties wereldwijd blijven pleiten hiervoor.

FreeMubarakBala+-+Facebook+-+Link+Photo

Voorkom de doodstraf voor humanist Mubarak Bala

Het is geen misdaad om niet in een god te geloven. Help mee hem vrij te krijgen! We vragen om je hulp. Op 28 april is Mubarak Bala gearresteerd. Hij…

Freedom-of-Though-Report_Humanists-International-pg55cy22cpo35ofz6o3w9h6iqydls4dqq69rcgsp3o

Niet-gelovigen wereldwijd vervolgd: Freedom of Thought Rapport 2021

Het Freedom of Thought report brengt de positie van niet-gelovigen wereldwijd in kaart. Helaas is die in veel landen zeer zorgelijk.

Attachment #10725

Freedom of Thought

Je bent vrij om te denken. Dat recht dat nog altijd moet worden verdedigd. Wereldwijd worden niet-gelovigen vervolgd en gediscrimineerd.