We Doen Het Zelf Wel Festival

9 maart 2017

We Doen Het Zelf Wel Festival

Door webredactie

Het ‘We doen het zelf wel’ Festival wil laten zien dat burger- en sociale initiatieven niet meer uit een reeks incidenten bestaan. Het is een brede burgerbeweging die de problemen van mensen en gemeenschappen aan het oplossen is. Op zaterdag 25 maart opent niemand minder dan Jan Terlouw de eerste editie van dit festival in de Rijtuigenloods in Amersfoort.

Het gebrek aan vertrouwen is een van de oorzaken van het wereldwijd opkomende populisme, denkt Jan Terlouw. Op 1 december hield hij n DWDD een pleidooi voor 'het touwtje uit de brievenbus'. Daarin uiite hij zijn zorgen uitte over de samenleving. Hij is daarmee de gedroomde hoofdgast voor het festival, dat vooral wil laten zien dat er iets bijzonders gebeurt in Nederland.

Stille revolutie

Een brede burgerbeweging is namelijk de problemen van mensen en gemeenschappen aan het oplossen. Er is een kritische massa die alleen maar verder groeit. Het festival is dé gelegenheid om dit kantelpunt op inspirerende wijze zichtbaar te maken. Met actieve doeners en denkers die zoeken naar nieuwe vormen van gemeenschap, van zorg, duurzaamheid en ondernemen. Want voorbij de waan van de dag vindt er een stille revolutie plaats en wordt lokaal een nieuwe ‘doe-het-zelf-samenleving’ geboren.

Doeners en denkers

Het wordt een dag waaarop zowel doeners als denkers op het gebied van burger- en sociale initiatieven samenkomen en van elkaar kunnen leren. Een dag waar ruimte is voor verdieping en reflectie, maar waar het publiek ook praktische tips en inspiratie opdoet, de beste experts vindt voor juridisch, financieel en ondernemend advies. Daarnaast is er volop ruimte om te netwerken en te pitchen. Omroep Human maakt tijdens de dag tv-opnames en zendt op een later moment een samenvatting uit.

Stichting We doen het zelf wel Festival

Het festival is een samenwerking tussen verschillende grote en kleine organisaties die zich bezighouden met burgerinitiatieven. Met een aantal van deze organisaties is de Stichting We doen het zelf wel Festival opgericht, om het festival een duurzame en inhoudelijke basis te geven. De hoofdpartners zijn Koninklijke Nederlandsche
Heidemaatschappij (KNHM)
, Stichting DOEN, Fonds 1818, VSBfonds, Fonds Sluytermanvanloo en RCOAK. Human is mediapartner van het festival.

Kijk ook op Facebook

Meer informatie en tickets op www.wedoenhetzelf.nl