Direct naar de inhoud
Word lid
Life is beautiful

Vijf films over weerbaarheid bij HUMAN

Type content: Nieuws Categorieën: Nieuws Gepubliceerd op:

Wat doe je als het leven tegenzit? Hoe kun je dan weerbaar zijn? HUMAN programmeert vijf korte films over ‘Weerbaarheid en Veerkracht’ op Wereldhumanismedag (21 juni). De films vallen onder het project ‘Keep on Steppin’.

Marjoleine Boonstra ontmoet in de serie ‘Keep on Steppin’ mensen die iets heftigs hebben meegemaakt, bijvoorbeeld een oorlog of een overstroming. Ze zoekt hen op wanneer journalisten de plek des onheils hebben verlaten. De geïnterviewden tonen hun verdriet en hun overlevingskracht.

Het project ‘Keep on Steppin‘ is crossmediaal en bestaat uit vijf korte films, een iPad applicatie, een website, een boek en een fototentoonstelling in Amsterdam. 

‘Life is Beautiful’

Bovendien worden ’s nachts dertig filmpjes van de serie ‘Life is Beautiful’ vertoond. ‘Life is Beautiful’zijn dertig filmpjes met elk een adagium van Erasmus als uitgangspunt. Erasmus verzamelde meer dan drieduizend adagia, zinnen die tot de verbeelding spreken en te denken geven.

In het kader van de Wereldhumanismedag heeft Holland Doc 24 D66-Europarlementariër en voorzitter van HUMAN Sophie in ’t Veld uitgenodigd om een reeks documentaires te selecteren en te becommentariëren. Ze koos onder andere voor de films ‘Als we het zouden weten’ van Peter en Petra Lataster, ‘Sta me bij’ van Suzanne Raes en Monique Lesterhuis en ‘Help! Een homo in de klas’ van Doesjka van Hoogdalem.  Meer informatie staat op de website van Holland Doc.

Meer informatie

Bekijk de korte documentaires van ‘Keep on Steppin’ op donderdag 21 juni om 09.12, 10.47, 12.53, 15.17, 15.50 en 16.54 uur op Nederland 2.
Bekijk ‘Life is Beautiful’ in de nacht van 21 op 22 juni van 01.25 – 06.00 uur.

Humanism and Resilience

In het weekend van 25 mei organiseerde het Humanistisch Verbond samen met de Humanistische Alliantie en de European Humanist Federation de Europese conferentie ‘Humanism and Resilience’. De Franse filosoof en essayist Pascal Bruckner introduceerde als keynotespreker een buigzaam humanisme waarin het herkennen en delen van het lijden en ongeluk centraal staan. En de ‘slachtoffers’ – bv. mensen die ziek zijn – krijgen de ruimte om krachtig, vrij, en verantwoordelijk te zijn.

Een van de sprekers op de conferentie was Sophie in ’t Veld. Zij werd over haar geïnterviewd over weerbaarheid in Europa en de rol die humanisten daarin kunnen spelen. Lees verder

Deel dit

Tags:#Film, boeken en TV

A list of posts

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.

"*" geeft vereiste velden aan

We gaan voorzichtig om met je gegevens. Lees meer in ons privacy-statement.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.