Direct naar de inhoud
Word lid
HV logo

Vier Wereldhumanismedag!

Type content: Nieuws Categorieën: Humanisme Nieuws Gepubliceerd op:

HUMAN zendt op op Wereldhumanismedag (21 juni) vijf korte films uit over weerbaarheid en veerkracht.Verschillende afdelingen van het Humanistisch Verbond organiseren op of rond deze dag een luch in de zon of een inhoudelijke bijeenkomst.

Wereldhumanismedag is gekozen door deInternationale Humanistische en Ethische Unie (IHEU) om de inspiratie die het humanisme biedt op deze langste dag van het jaar uit te dragen. HUMAN doet dat door op die dag vijf korte films uit over weerbaarheid en veerkracht uit te zenden. Lees verder op www.human.nl/wereldhumanismedag

Daarnaast zendt de omroep ’s nachts Life is Beautiful uit. Dertig korte films over dromen, leven en liefde, elk gebaseerd op een adagium – zin die te denken geeft- van Erasmus. Afgewisseld met columns van filosofe Stine Jensen. (Ned 2, 25.35 – 6.15 uur)

Onuitzetbaren in beeld

De Humanistische Alliantie organiseert op 21 juni de jaarlijkse ontmoetingsdag voor medewerkers, bestuurders en vrijwilligers van de verschillende aangesloten humanistische organisaties.Thema is ‘Onuitzetbaren in beeld’ . 
Plaats: Filmtheater in Hilversum. Info en verslag op www.alliantiedag.nl 

De menselijke maat

Verschillende medewerkers van het Humanistisch Verbond doen mee aan deze dag. En dat is geen toeval. Onuizetbaarheid is een thema waar het Humanistisch Verbond zich al enige jaren bezighoudt.  Door vragen te stellen willen we een genuanceerder beeld scheppen. Vragen naar de menselijke maat. Zijn we die kwijt? En hoe zou een menswaardig vreemdelingenbeleid er uit moeten zien? 

Vrijheid van levensovertuiging 
Helaas is de vrijheid van levensovertuiging en de vrijheid om je uit te spreken als humanist of atheïst niet overal ter wereld voor iedereen vanzelfsprekend. Dat blijkt uit de situatie van Alexander Aan in Indonesië. Aan is gevangen genomen wegens godslastering, omdat hij zich kenbaar heeft gemaakt als athëist. Deze jonge ambtenaar is zijn baan kwijt en kan veroordeeld worden tot een gevangenisstraf van vijf jaar. Bekijk de reportage van Step Vaessen

Wereldhumanismedag bij u in de buurt?

Afdelingen organiseren verschillende bijeenkomsten. Kijk in de agenda voor meer informatie over activiteiten bij u in de buurt.

Deel dit

Tags:#Film, boeken en TV

A list of posts

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.

"*" geeft vereiste velden aan

We gaan voorzichtig om met je gegevens. Lees meer in ons privacy-statement.