Direct naar de inhoud
Word lid

Overlijdensbericht: Socrates-bestuurder Marian Ver Loren van Themaat-Hijmans

Type content: Nieuws Categorieën: Verenigingsnieuws Gepubliceerd op:

Het bestuur en de hoogleraren van Stichting Socrates zijn ontzet en bedroefd over het onverwachte overlijden van onze zeer gewaardeerde collega Marian Ver Loren van Themaat-Hijmans.

Voor haar grote inzet voor Stichting Socrates zijn wij haar heel dankbaar. We zullen haar bestuurlijke inzicht en wijsheid erg missen. In haar verliezen we ook een enthousiast, betrokken medebestuurslid en een groot vriendin. De herinnering aan de prettige en inspirerende samenwerking zal in onze gedachten blijven. Ze zal daarin voortleven als een warm en wijs mens. Onze gedachten en ons oprechte medeleven gaan uit naar haar familie. Wij wensen hen heel veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

Marian voelde zich zeer betrokken bij het humanisme en zette zich vol enthousiasme in voor Stichting Socrates. Het lidmaatschap van ons bestuur associeerde ze mede met de activiteiten van haar ouders in het Humanistisch Verbond vroeger. Daar vertelde ze graag en smakelijk over. Zelf zocht ze vooral contact en samenwerking met verschillende hoogleraren. Namens het bestuur ging ze naar hun oraties en andere activiteiten en voor sommigen probeerde ze extra financiering te vinden. Bovendien was Marian intensief betrokken bij de voorbereiding van de Zomerschool, de strategiebijeenkomst 2019 en de nieuwe leerstoel Psychiatrie en Filosofie. Daarnaast wilde ze ook de bredere wereld van het humanisme leren kennen. Vanaf het begin van haar bestuurslidmaatschap ging ze naar de Socrates-lezingen en de Wereldhumanistendagen. Ook op het eerste ‘familiefeest’ van het Humanistische Verbond in de zomer 2018 was ze er de hele dag. Dit jaar zou ze ook naar de Zomerschool gekomen zijn.

Voor haar grote inzet en betrokkenheid zijn wij haar zeer dankbaar. We zullen haar bestuurlijk inzicht, haar medemenselijkheid en haar wijsheid erg missen. Wij verliezen in haar ook een enthousiast, levenslustig en warm medebestuurslid en een groot vriendin. Voor het vele goede werk dat zij de afgelopen jaren in het belang van onze Stichting en de afzonderlijke hoogleraren heeft gedaan, zullen wij haar steeds met grote dankbaarheid gedenken. De herinnering aan de prettige en inspirerende samenwerking zal in onze gedachten blijven. In onze herinnering zal zij voortleven als een beminnelijk en wijs mens met een groot hart voor de Socrates-hoogleraren en het humanisme.

Deel dit

Tags: #stichting socrates

A list of posts

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.

"*" geeft vereiste velden aan

We gaan voorzichtig om met je gegevens. Lees meer in ons privacy-statement.