Direct naar de inhoud
Word lid
Christa Compas (directeur Humanistisch Verbond ), Joke van Saane (Rector Magnificus UvH per 1 juli), Boris van der Ham (voorzitter Humanistisch Verbond ) en Lieteke van Vucht Tijssen (voorzitter Raad van Toezicht UvH) met de Verklaring van Amsterdam

UvH-rector Joke van Saane tekent de Verklaring van Amsterdam

Type content: Nieuws Categorieën: Humanisme Mensenrechten Nieuws Gepubliceerd op:

Vandaag ondertekende Joke van Saane, vanaf 1 juli de nieuwe Rector Magnificus van de Universiteit voor Humanistiek, de ‘Verklaring van Amsterdam’. Dat is een internationaal document waarin zeven uitgangspunten zijn omschreven waarmee het humanisme zich als brede, onderscheidende levensbeschouwing definieert.

Godsdienstpsychologe Joke van Saane werkt op dit moment als vice-decaan aan de faculteit Religie en Theologie van de Vrije Universiteit van Amsterdam. Het Humanistisch Verbond heet haar van harte welkom als nieuw boegbeeld van de humanistische beweging, en wenst haar veel succes bij het verder brengen van het belangrijke werk van de Universiteit voor Humanistiek, een prachtige universiteit.

De Engelse versie van de Verklaring van Amsterdam vind je op de site van Humanists International. Deze verklaring is in 2002 door internationale humanistische organisaties erkend en wordt in Nederland door alle lid-organisaties van de Humanistische Alliantie onderschreven.

Het Humanistisch Verbond werkt intensief samen met de UvH. Met name op het gebied van de humanistische geestelijke verzorging. Maar ook de Humanistische Canon een overzicht van de geschiedenis van het humanisme,  heeft door samenwerking met de UvH zijn huidige vorm gekregen.

Mark Bos
Mark Bos
was Programmamanager onderwijs

Deel dit

Tags: #Humanisme #kunst #Zingeving

A list of posts

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.