Direct naar de inhoud
Word lid
Bangladesh bloggers

Steun vervolgde bloggers in Bangladesh

Type content: Nieuws Categorieën: Nieuws Gepubliceerd op:

In Bangladesh loop je ernstig gevaar als je voor je mening uitkomt als atheïst of vrijdenker. Islamitische partijen hebben een lijst met de namen van 84 bloggers gepubliceerd die volgens deze partijen de doodstraf verdienen wegens godslastering. De International Humanist and Ethical Union (IHEU) is een actie gestart. Ook u kunt meedoen!

Verschillende bloggers zijn al opgepakt en volgens regeringswoorvoerders zullen andere mensen die op deze lijst staan ook vervolgd worden. Het debat tussen moslims en seculieren is vaak stevig in Bangladesh, maar nog nooit liepen de gemoederen zo hoog op en worden mensen vervolgd door de regering op deze schaal.

Eerder dit jaar werd een prominente blogger vermoord met messen in zijn huis. Woordvoerders van de International Humanist and Ethical Union (IHEU) maken zich grote zorgen om de veiligheid van de andere bloggers.

Teken nu de petitie op freethoughtblogs

Tegenwicht bieden

De IHEU is een actie gestart om de bloggers te steunen. Het Humanistisch Verbond doet daar aan mee. Voorzitter Boris Van der Ham: “Het Humanistisch Verbond steunt deze actie omdat vrijheid van meningsuiting een mensenrecht is. Daarnaast heeft ieder mens het recht om religiekritiek te uiten. Helaas staat de onrust in Bangladesh niet op zich. Onder het mom van `godslastering´ worden in vele landen atheïsten, humanisten, vrijzinnigen en mensen met een ander geloof dan de staatsgodsdienst vervolgd. Het Humanistisch Verbond wil samen met de International Humanist and Ethical Union (IHEU) tegenwicht bieden. “

Onder het mom van `godslastering´ worden in vele landen atheïsten, humanisten, vrijzinnigen en mensen met een ander geloof dan de staatsgodsdienst vervolgd. Het Humanistisch Verbond wil samen met de International Humanist and Ethical Union (IHEU) tegenwicht bieden. 

Deel dit

Tags: #godsdienstvrijheid #godslastering #Religie en kerk #vrijheid van meningsuiting

A list of posts

  • Nieuw vaderschap: meer dan kostwinner

  • Rapport rechtsstaat

  • Van conflict naar samenspraak

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.