Direct naar de inhoud
Word lid
Yasser man die 2 moordaanslagen heeft overleefd

Roep de Nederlandse politiek op om niet-gelovigen te beschermen!

Type content: Nieuws Categorieën: Freedom of Thought Mensenrechten Nieuws Vluchtelingen Gepubliceerd op:

Yasser heeft twee moordaanslagen overleefd en vluchtte hierom vier jaar geleden uit Irak. Waarom wilden mensen hem dood? Omdat hij niet in god gelooft. Hij is een vrijdenker.

headerwebsiteyasser

Zijn ouders wonen nog in Irak en zijn ook vrijdenkers. Zij werden gedwongen om te verhuizen en zijn in sociaal isolement geraakt. Want als zij zichzelf zijn, zijn ze hun leven niet zeker.

Yassers verhaal is niet uniek. De positie van niet-gelovigen, humanisten, atheïsten en vrijdenkers gaat wereldwijd achteruit. Ik maak me ernstig zorgen over deze mensen, omdat zij in veel landen worden vervolgd. In 11 landen staat op afvalligheid nog altijd de doodstraf, in 69 staten riskeer je een straf.

Deze groep wordt nu nog te vaak vergeten in het buitenlands beleid. Ook door Nederland.

Samen met Yasser strijden we voor betere bescherming van niet-gelovigen wereldwijd. Nederland zou daarin een voortrekkersrol moeten spelen: het is van oudsher een land waar andersdenkenden een veilige thuishaven vinden, één van de meest veilige landen ter wereld voor niet-gelovigen.

Roep samen met ons de Nederlandse politiek op om niet-gelovigen wereldwijd te beschermen. Op 16 november wordt hierover gedebatteerd in de Tweede Kamer. Met een groep vluchtelingen willen wij bij de stemming aanwezig zijn. Het liefst ook namens jou. De handtekeningen overhandigen we aan Sjoerd Sjoerdsma, D66-Kamerlid die het politieke gesprek hierover is gestart en een voorstel schreef.

Teken Yassers oproep en laat de regering weten dat jij ook staat voor veiligheid en bescherming van vrijdenkers wereldwijd.

Lees de oproep van Yasser aan de Tweede Kamer

Mijn naam is Yasser. Ik heb twee moordaanslagen overleefd. Waarom moest ik dood? Omdat ik niet in een god geloof.

Marieke Keyzer
Marieke Keyzer
Campagnemedewerker en redacteur

Deel deze pagina

Tags: #Asielzoekers en vluchtelingen #freedom of thought #Mensenrechten #vrijdenken

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.