Direct naar de inhoud
Word lid
Free Mubarak Bala

Voorkom de doodstraf voor humanist Mubarak Bala

Het is geen misdaad om niet in een god te geloven. Help mee hem vrij te krijgen!

We vragen om je hulp.

Op 28 april is Mubarak Bala gearresteerd. Hij is een prominente humanist in Nigeria en voorzitter van onze zusterorganisatie The Humanist Association Nigeria. Hij wordt beschuldigd van godslastering omdat hij zich op Facebook kritisch uitsprak over religie. Twee dagen later is hij overgeplaatst naar het noorden van Nigeria waar de sharia geldt en op godslastering de doodstraf staat. Zijn overplaatsing lijkt een bewuste keuze.

Bala moet zo spoedig mogelijk vrij worden gelaten. Het is geen misdaad om niet in een god te geloven, en Bala heeft het recht zijn mening te uiten. Zijn leven is in direct gevaar. Hij mag geen familie ontvangen, ook geen advocaat. Mogelijk wordt hij mishandeld.

Samen met andere humanistische organisaties wereldwijd en de koepelorganisatie Humanists International werken wij aan de vrijlating van Bala. Dat gebeurt voor en achter de schermen. De Nederlandse regering is door ons gealarmeerd. Op ons verzoek vraagt speciaal gezant voor religie en levensovertuiging Jos Douma aandacht voor de zaak bij collega’s en ambassadeurs. Na contact met Amnesty International hebben ook zij de zaak opgepakt.

We vragen ook jou om hulp. We vragen jou en alle andere leden van het Humanistisch Verbond om in actie te komen.

Lees meer over de situatie van Mubarak Bala

Er is een speciale website over de situatie van Mubarak Bala gelanceerd: mubarakbala.org. Humanists International houdt op hun website alle updates bij. The Guardian schreef over zijn zaak. Wanneer volgen Nederlandse media?

Marieke Keyzer
Marieke Keyzer
Campagnemedewerker en redacteur

Deel dit

Tags: #Atheïsme #godslastering #internationaal humanisme #Islam #Religie en kerk

A list of posts

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.