Direct naar de inhoud
Word lid
Foto van binnenkant kerk

Humanistische boodschap aan het kabinet

Type content: Nieuws Categorieën: Humanisme Politiek nieuws Gepubliceerd op:

DEN HAAG – In de Jacobuskerk houden religies en levensbeschouwingen de 22e editie van de Prinsjesdagviering, met een bezinnende boodschap aan het kabinet als aftrap van Prinsjesdag. Met dit jaar een toespraak van Mardjan Seighali, voorzitter Humanistisch Verbond, die haar persoonlijke verhaal deelt over haar vlucht uit Iran.

2874085644_32143d7880_o

In haar speech gaat ze dieper in hoe het voelt als vrijheden worden beknot. Wat betekent het als anderen over jouw leven beslissen? “Ik kon in Iran niet zijn wie ik ben.” Pas na haar vlucht ontstond die ruimte: “Ik kreeg in Nederland de kans om vrij te zijn, weer mens te zijn.” 

Mardjan Seighali

Tijdens de Prinsjesdagviering geven de deelnemende religies en levensbeschouwingen een positieve en bemoedigende boodschap aan bestuurders, politici en burgers. De boodschap van de humanisten aan dit kabinet is: zoek de verbinding op. “De verschillen en versnippering gaan steeds verder. Humanisme kan hiervoor een inspiratiebron zijn,” aldus Mardjan Seighali.

Inspiratiebron

De viering is een gezamenlijk initiatief van hindoes, joden, moslims, humanisten, christenen, sikhs, bahaї’s, boeddhisten, soefi’s, brahma kumaris. De gezamenlijke religies en levensbeschouwingen roepen het kabinet op om in hun werk op de samenleving gericht te zijn. Met de viering laten ze zien dat de spirituele rijkdom van hun tradities een inspiratiebron is voor het werken aan een vreedzame, rechtvaardige, duurzame en inclusieve samenleving. Het Humanistisch Verbond verzorgt de hoofdtoespraak. De organisatie bestaat tevens dit jaar 75 jaar. Leden van het kabinet zijn tijdens de viering aanwezig.

Ook is dit jaar de Prinsjesdagviering via een livestream te volgen op www.prinsjesdagviering.nl. De EO zendt de viering uit op 3 oktober op NPO2. Wil je bij de viering aanwezig zijn? Meld je dan hier aan.

Locatie: de kerk van Sint Jacobus de Meerdere aan de Parkstraat 65a in Den Haag
Datum: 21 september 10.30

Deel deze pagina

Tags:#Den Haag#Humanisme#prinsjesdag

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.