Direct naar de inhoud
Word lid

Nieuwe site voor humanistisch erfgoed

Type content: Nieuws Categorieën: Humanisme Nieuws Gepubliceerd op:

Het materiaal van de humanistische beweging is vanaf nu te vinden op de website Digitaal Humanistisch Erfgoed. Archieven, interviews en publicaties zijn te raadplegen. De site komt voort uit het Humanistisch Historisch Centrum (HHC).

p de website vind je actuele en historische informatie over de humanistische beweging van de 19e tot de 21e eeuw in Nederland. En daarnaast allerlei publicaties en interviews met betrokkenen uit de beweging. Anja Machielse, hoogleraar Humanisme en sociale weerbaarheid aan de Universiteit voor Humanistiek, wijst op de brede opzet van de digitale kennisbron: ‘‘Die geeft onderzoekers, studenten, leerlingen en belangstellenden een breed overzicht en links naar bronnen. Archieven van organisaties en personen zijn daarnaast ook fysiek voor iedereen in te zien in het Utrechts Archief.’’

Historisch Humanistisch Centrum
De website komt voor uit het Historisch Humanistisch Centrum. Het centrum, onder leiding van Bert Gasenbeek, initieerde allerlei projecten om het humanistisch erfgoed te onderzoeken en vast te leggen. Zo produceerde het centrum wetenschappelijke en populaire boeken, verzorgde archieven, legde interviews met vroege humanisten vast en ondersteunde promovendi. Ook richtten ze met het Humanistisch Verbond de humanistische canon op.

Deel dit

Tags:#erfgoed#geschiedenis#historie#Humanisme#Netwerk Humanisme

A list of posts

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.