Direct naar de inhoud
Word lid
Davinci

Maak kennis met het humanisme

Type content: Nieuws Categorieën: Humanisme Nieuws Gepubliceerd op:

Humanisme? Dat is toch iets met mensen?´ Ja, maar het is veel meer dan dat. Wilt u weten wat dat ‘meer’ is, volg dan de Introductiecursus humanisme.

 
U maakt kennis met de diversiteit en rijkdom van de humanistische levensbeschouwing. Door inleidingen en presentaties, filmpjes en tekstfragmenten, komt de humanistische traditie tot leven. Zo is er aandacht voor de geschiedenis van het humanisme, het hedendaagse humanisme en de filosofische levenskunst.

Naast een introductie in de humanistische denkwereld, onderzoekt u samen met de andere deelnemers uw levenshouding door gesprekken en oefeningen.

In vier cursusavonden leidt de docent u rond in de humanistische ideeëngeschiedenis en gebruikt schilderijen, beelden en foto´s. Die beelden laten gedachten over mens, maatschappij en wereld zien vanaf de middeleeuwen. Denkbeelden die bruikbaar zijn voor ons leven, hier en nu.

Bij u in de buurt?

Er zijn nog plaatsen vrij in Amsterdam, Utrecht, Lelystad, Leiden.

Kijk in de agenda voor een overzicht van locaties, de data en prijzen. De curusduur is vier avonden. Ervaren docenten geven de cursussen.

Deel dit

Tags: #Filosofie #Humanisme

A list of posts

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.

"*" geeft vereiste velden aan

We gaan voorzichtig om met je gegevens. Lees meer in ons privacy-statement.