Direct naar de inhoud
Word lid
een man die een pijp rookt

Maak humanisme optie op datingsites

Type content: Nieuws Categorieën: Humanisme Nieuws Gepubliceerd op:

Aan de vooravond van Valentijnsdag biedt Jong HV aan twee directeuren van datingsites, Jasper Jan de Konink van e-Matching en John Meuffels van Match4Me, een liefdesbrief aan. Tijdens deze date zal Jong HV vragen het humanisme een levensbeschouwelijke optie te maken op deze sites.

Stel: je hebt eindelijk de stap genomen om je in te schrijven op een datingsite. Dan moet je je religie aanvinken. Protestant, hindoe, jood, moslim, katholiek – dat kan allemaal. Maar de levensovertuiging humanisme staat er niet tussen. ‘Als je overtuigd humanist bent, dan wil je hierop kunnen zoeken en gevonden worden. Als humanist val je nu in de categorie ‘anders’ of ‘geen’.

Als je aangeeft ‘anders’ te zijn krijg je als jongere vaak contacten met spirituele mensen. Met de optie ‘geen’ doe je geen recht aan je levensovertuiging. Wanneer je met iemand date, wil je weten hoe diegene in het leven staat. Deelt hij of zij jouw ideeën over zelfbeschikking, vrijheid, gelijkwaardigheid en verantwoordelijkheid? Het is natuurlijk ook mogelijk om gelukkig te worden met iemand van een andere levens- geloofsovertuiging. Maar het gaat er om dat je gelijkgestemden kunt vinden als je dat wilt. Meer dan een miljoen Nederlanders delen de humanistische waarden, dus dat moet niet zo moeilijk zijn,’ aldus  Naomi Woltring, coördinator van Jong HV.

Liefdesbrief

De date tussen Jong HV en de datingsites vindt plaats op maandag 13 februari om 19.00 uur ingrand café Lieve Lust, Nobelstraat 8 te Utrecht op loopafstand van Utrecht Centraal station. Je bent daarbij van harte welkom! 

De afgelopen maand vroeg Jong HV in de social media al aandacht voor humanisme op datingsites. De daarvoor gebruikte cartoons maakten veel discussie los.

Deel dit

Tags:#Humanisme

A list of posts

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.

"*" geeft vereiste velden aan

We gaan voorzichtig om met je gegevens. Lees meer in ons privacy-statement.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.