Direct naar de inhoud
Word lid
Joke Hermsen

Joke Hermsen: De terreur van de kloktijd

Type content: Nieuws Categorieën: Humanisme Inspiratie voor het leven Nieuws Gepubliceerd op:

Druk, druk, druk, we zijn slaven van de klok: we worden er zelfs ziek van, vindt filosofe Joke Hermsen. Hoe we onze innerlijke, ‘eigen’ tijd kunnen terugvinden vertelt zij op 2 november tijdens de lezing ‘Stil de tijd’.

Volgens filosofe Joke Hermsen vergeten we toe te komen aan ons dieper gelegen zelf, en nemen we weinig ruimte voor innerlijke reflectie. Zo worden de wezenlijke vragen niet gesteld: zoals “Hoe gaat het nu met mij? Is dit het leven zoals ik het voor ogen heb?”

NTR-uitzending

Hermsen vertelt in de NTR- uitzending van augustus 2013 hoe we in het Westen op gespannen voet met de tijd zijn komen te staan. Het gevolg is onder meer keuzestress en burn-out. Dit begon vanaf het moment dat arbeid in tijd gemeten werd en tijd een economisch principe werd. 

Zijn we ons wel genoeg bewust van de terreur van de alom aanwezige klok? Hermsen geeft in de uitzending, maar ook in haar boek ‘ Stil de Tijd’ de gespannen verhouding weer tussen kloktijd en innerlijke tijdsbeleving. Ze doet een oproep om aan dit kloktijdsregiem te ontsnappen.

Lezing en workshop

Wil jij jouw eigen tijd (weer) leren ervaren? Of gun uw vriendin of buurman deze eigen innerlijke tijd ook? Dat kan. Op 2 november kunt u  de tijd stillen met Joke Hermsen. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Dus kom zelf of zegt het voort!

Naast de lezing zijn er vier workshops naar keuze, zodat u uw kennis direct kunt toepassen.

 Gepubliceerd: 9 oktober 2013

Deel dit

Tags: #Filosofie #Humanisme #keuzevrijheid

A list of posts

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.

"*" geeft vereiste velden aan

We gaan voorzichtig om met je gegevens. Lees meer in ons privacy-statement.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.