Direct naar de inhoud
Word lid

In Memoriam: Yvonne Breuk

Type content: Nieuws Categorieën: Nieuws Gepubliceerd op:

Op 23 december jongstleden is Yvonne Breuk, onze voormalige directeur bij het Humanistisch Verbond, overleden.

Het Humanistisch Verbond betuigt haar medeleven aan de familie en nabestaanden van Yvonne.

Yvonne Breuk werd in 1998 benoemd als de eerste vrouwelijke directeur van het Landelijk Bureau van het Humanistisch Verbond. Ze staat bekend om haar ongekende enthousiasme en toewijding, waarmee ze contacten met tal van organisaties heeft opgezet en versterkt.

Haar directeurschap begon met de implementatie van projectmatig werken op het Landelijk Bureau, wat later leidde tot Het Toekomstscenario Humanistisch Verbond. Onder haar leiding werden meer leden bijgeschreven dan uitgeschreven, een opmerkelijke prestatie op dat moment. Gedurende ruim vijf jaar zette Yvonne het Humanistisch Verbond zowel nationaal als internationaal beter op de kaart.

Ze was een pionier bij het opzetten van de Humanistische Alliantie, voorzitter van het Armoedeplatform, vertegenwoordigde het Humanistisch Verbond in Wereldburgers.nl en droeg aanzienlijk bij aan de deelname van het Humanistisch Verbond in de landelijke Raad voor Levensbeschouwingen en Religie. Internationaal bracht ze ons onder de aandacht door het organiseren van het 15e Wereld Humanisten Congres in 2002.

Yvonne stond voor de profilering rond thema-campagnes, organiseerde meer dan 25 debatten en betrok een groot aantal organisaties bij diverse campagnes en activiteiten.

In een hartelijke afscheidsspeech sprak Annemarie Rohlfs, coördinator communicatie, over hoe het Landelijk Bureau Yvonne zal missen. Ze benijdde de organisaties die het geluk hadden met haar samen te werken en troostte zich met de gedachte dat Yvonne het Verbond een warm hart toedroeg en zich altijd zou blijven inspannen voor het humanisme.

Yvonne Breuk, een vrouw van kleur, enthousiasme, en toewijding, zal gemist worden. Maar haar erfenis zal voortleven in de harten van degenen die ze heeft geïnspireerd.

Deel deze pagina

A list of posts