Ideeën die je leven voorgoed veranderen

4 mei 2017

Ideeën die je leven voorgoed veranderen

Door Bas Nabers

Af en toe komt er een idee je leven in gewaaid dat alles op zijn kop zet. Dat je blijvend vormt, inspireert en nieuwe wegen opent. Benieuwd naar dit soort ideeën? Kom dan op 10 juni naar het De Lamar Theater bij Grote denkers van Bijzondere Nederlanders en geniet van een dag vol filosofie, humor en verdieping.

Op basis van de humanistische en filosofische canon vertellen twaalf bijzondere en toonaangevende Nederlanders in een persoonlijk verhaal welk idee hen heeft geraakt en gevormd. En welk idee in deze tijd ook voor anderen urgent en betekenisvol zou kunnen zijn.

De beste sprekers komen aan het woord.

Met:Louise Fresco, Boris van der Ham, Joke Hermsen, Ad Verbrugge, Britta Böhler, Anousha Nzume, Marcia Luyten, Frits Philips, Lucas de Man, Peter-Paul Verbeek, Joris Bijdendijk en Marjolijn van Heemstra.

Twaalf toonaangevende Nederlandse schrijvers, filosofen, wetenschappers, theatermakers en een kok vertellen wie hun grote denkers zijn en hoe zij door hen zijn gevormd. Maak zo in één dag kennis met twaalf belangrijke denkers uit de geschiedenis, zoals Hannah Arendt, Socrates, Bertrand Russell en Karl Marx, en leer je van de verhalen van twaalf bijzondere Nederlanders. In animatiefilmpjes krijg je alle noodzakelijke informatie over de geselecteerde grote denkers mee. Tussendoor lunchen we met elkaar en praten we over de betekenis die deze inspirerende ideeën voor ons leven kunnen hebben.

Programma

Datum: 10 juni 2017
Voertaal: Nederlands 
Deuren open: 09:00
Programma: 10:00 - 16:00 (met lunch) 
Locatie: De La Mar Theater
Plaats: Amsterdam 
Early Bird Prijs: €37,50, inclusief lunch
Prijs vanaf 19 mei: €47,50 inclusief lunch

Tickets

Schrijf je snel in voor de “early birds” korting en betaal 37,50 in plaats van 47,50 euro.

Dit evenement wordt georganiseerd door het Humanistisch Verbond in samenwerking met Omroep Human en The School of Life. Human maakt deze dag opnames voor het programma Kwartslag op NPO2.