Direct naar de inhoud
Word lid
Naomi Woltring

Humanisten bestaan niet op datingsites

Type content: Nieuws Categorieën: Humanisme Nieuws Gepubliceerd op:

Op de meeste datingsites kun je niet aangeven dat je humanist bent. En dat is belachelijk, vindt Naomi Woltring van Jong HV. Om dat te veranderen is er vandaag een Facebook-actie gestart. Op Valentijnsdag wordt aan de datingsites bekend gemaakt hoeveel mensen vinden dat humanisme een optie moet zijn.

Protestant, hindoe, jood, moslim, katholiek: je kunt het allemaal aangeven in je profiel op datingssites. Maar humanisten bestaan niet. Die vallen in de categorie ‘anders’ of ‘geen’. “En dat terwijl meer dan één miljoen Nederlanders humanistische waarden delen. We worden gemakshalve op één hoop gegooid met ietsisten, om maar iets te noemen.”

Bij Jong HV zijn er best veel mensen bezig met het zoeken van een partner, sommigen maken ook gebruik van datingsites. “Humanist ben je uit overtuiging en dan wil je in ieder geval de mogelijkheid hebben jouw levensovertuiging toe te voegen als zoekcriterium. Daarom vind ik dat humanisme een optie op datingsites moet zijn. Ik doe het overigens niet voor mezelf, want ik heb al een vriend”, zegt Woltring lachend.

Liefde en vriendschap

Voor Jong HV’ers zijn liefde en vriendschap belangrijke thema’s. “We organiseren zo nu en dan bijeenkomsten. Op 11 februari organiseren we een Valentijnsdiner over humanisme en liefde onder de titel: Love, Sex and all the rest. Vragen die daaraan bod komen zijn: Waarom worden we eigenlijk verliefd? Wat hebben liefde en lust met elkaar te maken?

Een van de sprekers is Jan Drost, schrijver van het boek ‘Het Romantisch Misverstand: anders denken over liefde.’  Drost prikt in dit boek de mythe van de romantische liefde door en reikt ons door de filosofie de mogelijkheden aan om autonomer en authentieker met emoties en liefde om te gaan. Lees voor meer informatie de flyer van het diner.

Doe mee aan de Facebook-actie!

Like en deel deze post op Facebook

Deel dit

Tags:#Humanisme

A list of posts

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.