Direct naar de inhoud
Word lid
Hedy D’Ancona

Human included-prijs zet ouderen in het licht

Type content: Nieuws Categorieën: Goed oud Humanisme Nieuws Gepubliceerd op:

Niet afhankelijk en eenzaam, maar weerbaar en veerkrachtig. Het Humanistisch Verbond maakt zich hard voor een samenleving waarin ouderen als mens de ruimte krijgen. Hedy D’Ancona hield daarvoor een vurig pleidooi tijdens de Socrateslezing: Er is een land waar ouderen willen wonen. d’Ancona reikt tijdens Festival of older people op 17 oktober de Human Included-prijs uit.

Deze nieuwe prijs, die Human Included heet, is bedacht door het Gouden Pact en gaat naar een vernieuwend initiatief dat hokjes denken overstijgt. Het initiatief moet  het ideaal van de inclusieve samenleving op kleine schaal realiseren zodat iedereen – jong en oud, kwetsbaar en minder kwetsbaar – de ruimte krijgt om méns te zijn en mee te doen.

Namens het Humanistisch Verbond en humanistische partners zal Hedy d’Ancona op het Festival of older People de prijs uitreiken. Wat kun je verwachten? Een wervelende combinatie van lezingen en een film & kleinkunst festival.

Het festival en de prijs doorbreken stereotypen en investeren in een positiever beeldvorming rondom de plek van ouderen in onze samenleving.  Naast sprekers als René ten Bos (denker des Vaderlands) en Freek de Jonge (cabaretier) is het Gouden Pact goed vertegenwoordigd: niet alleen reikt Hedy d’Ancona een prijs uit. Boris van der Ham, de voorzitter van het Humanistisch Verbond, en Anja Machielse ( hoogleraar aan de Universiteit van Humanistiek) spreken er ook.

Korting

Last but not least: bedrijven betalen voor hun professionals 350 euro per dag, maar als privé-persoon betaalt u naar draagkracht.
Schrijf je snel in! http://www.festivalofolderpeople.nl/schrijfjein

Gouden Pact

Daarom lanceren Humanistisch Verbond, de Universiteit voor HumanistiekHumanitas en een aantal humanistisch geestelijk begeleiders een Pleidooi voor een Gouden Pact.
Een pleidooi voor meer zeggenschap van ouderen zelf, waardige zorg en een inclusieve samenleving..

Deel dit

Tags: #Filosofie #Goed oud worden #Gouden pact serie #Zelfbeschikking #zelfzorg

A list of posts

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.

"*" geeft vereiste velden aan

We gaan voorzichtig om met je gegevens. Lees meer in ons privacy-statement.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.