Direct naar de inhoud
Word lid
Mensen die demonstreren

Het Humanistisch Verbond loopt de Feminist March 2023

Type content: Nieuws Categorieën: Genderidentiteit Mensenrechten Nieuws Gepubliceerd op:

Op 5 maart liep het Humanistisch Verbond samen met duizenden anderen mee met de eerste Feminist March. Het doel? Onze boodschap ‘Hen, hij of zij: laat iedereen vrij!’ verspreiden.

Genderidentiteit

Stereotypes over mannelijkheid en vrouwelijkheid raken ons allemaal. Welke rollen mag je innemen, hoe zie je eruit en hoe kijkt de ander naar jou? Hoe je je ook identificeert, er zijn allerlei hokjes waarin je moet passen. Maar zou de wereld niet mooier zijn als iedereen écht zichzelf kon zijn?

Helaas. Mensen die uit hun hokje willen stappen worden gediscrimineerd of krijgen zelfs te maken met geweld. En de anti-genderbeweging, die zich inzet voor het behoud van de traditionele opgelegde gendernormen, wint steeds meer terrein. Tijd voor actie. Wij willen een alternatief bieden: een humanistisch perspectief, waarin er met een open blik en empathie gekeken wordt naar anderen die we misschien (nog) niet begrijpen. We werken er hard aan met ons thema Genderidentiteit.

Hen, hij of zij: laat iedereen vrij!

Wij willen een samenleving die erkent hoe divers gender is en iedereen de ruimte geeft om te zijn wie ze zijn. Daarom gingen we op 5 maart de straat op met onze slogan ‘Hen, hij, zij: laat iedereen vrij!’ Juist nu, tijdens de eerste Feminist March.

We vonden het mooi om te zien dat zoveel (naar schatting 4 á 5 duizend) met de mars mee liepen om een feministisch geluid te laten horen. Bedankt daarvoor! Hier een impressie van de dag met een paar prachtige actiefoto’s door Lotte Dale:

Wij doen mee met Internationale Vrouwendag. Jij ook? Kom in actie tegen hokjesdenken, vergroot je bewustwording en verdiep je in normdoorbrekende verhalen over vrouwelijkheid.

En we doen meer. Lees hier alles over ons thema Genderidentiteit.

Meisje met blouse met dieren erop
Elena van Hattum
Medewerker Campagne en Communicatie

Deel dit

Tags:#diversiteit#feminist march#gender#genderidentiteit#keuzevrijheid#lhbtiq#Mensenrechten#vrijdenken#vrijheid#vrouwendag#Vrouwenrechten#Zelfbeschikking

Onze acties en verhalen rondom gender

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.