Direct naar de inhoud
Word lid
VRIJDENKPLAATS

Geloofsverlaters

Type content: Nieuws Categorieën: Nieuws Gepubliceerd op:

Het Humanistisch Verbond staat voor vrijheid van denken. Andersgezegd: je gedachten zijn vrij. Wat je achtergrond of herkomst ook is, ieder mens heeft het recht in vrijheid te kiezen voor zijn of haar eigen levensbeschouwing. Daarom biedt het Humanistisch Verbond een veilige plaats waar je vrij bent in je denken: De Vrijdenkplaats. De Vrijdenkplaats is een platform waar mensen die een geloof hebben of willen verlaten samenkomen en inspiratie vinden in elkaars verhalen.

Wij hebben het voornemen om een ‘Nieuwe Vrijdenkersplaats’ te organiseren in Zeeland.  Nieuwe vrijdenkers zijn nieuwkomers in Nederland die hun geloof verlaten hebben of denken dat te gaan doen.

In andere regio’s heeft men al ervaring met deze doelgroep.

Vanwege het taboe, dat op dit onderwerp rust, is het moeilijk om een dergelijke groep te starten.

Ken jij statushouders of nieuwe Nederlanders die behoefte hebben om hierover in gesprek te komen, neem dan contact op met ons.

[email protected]

Deel dit

Vrijheid van denken

Wereldwijd worden niet-gelovigen vervolgd en gediscrimineerd. Het Humanistisch Verbond strijd voor vrijheid om te denken. Lees hier meer

Freedom of Thought

Het Humanistisch Verbond vindt dat je vrij bent om te denken. Een recht dat nog altijd moet worden verdedigd. Lees hier meer

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.