Direct naar de inhoud
Word lid
Vlag van Oekraïne

Bescherm mensenrechten in Oekraïne

Type content: Nieuws Categorieën: Mensenrechten Nieuws Gepubliceerd op:

Zoals velen overal ter wereld kijken wij geschokt en met afschuw naar het nieuws over de inval in Oekraïne. Als humanisten staan wij pal achter de Internationale Verklaring van de Rechten van de Mens en het Humanitair Oorlogsrecht, waarin vastgelegd is dat burgers dienen te worden beschermd en ontzien.

De recente ontwikkelingen betekenen een teleurstellend verlies voor de dialoog en de diplomatie. Mensenrechten en waarden zoals vrijheid, medemenselijkheid, vrede en rechtvaardigheid zijn in het geding. Als humanisten kunnen wij ons in deze tijden inzetten door solidariteit uit te spreken met getroffenen. Dichter bij huis kunnen we onze naasten en collega’s een luisterend oor bieden en mensen aanzetten tot reflectie, medemenselijkheid en dialoog. Ook het werk van onze Humanistisch Geestelijk Verzorgers is hierbij onmisbaar.

Als Humanistisch Verbond roepen wij de Nederlandse regering en de internationale gemeenschap op om zich in te zetten om menselijk lijden zoveel mogelijk te voorkomen in deze oorlog, om in te zetten op humane hulp en oplossingen en erop toe te zien dat het internationaal recht gerespecteerd wordt.

Robbert Bodegraven
Robbert Bodegraven
directeur Humanistisch Verbond

Deel deze pagina

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.