Direct naar de inhoud
Word lid
lege stoelen

500 lege stoelen voor Moria

Type content: Nieuws Categorieën: Mensenrechten Nieuws Politiek nieuws Vluchtelingen Gepubliceerd op:

Het kabinet besloot met de ‘Moria-deal’ dat Nederland plaats zal maken voor slechts 50 vluchtelingenkinderen die zijn getroffen door de brand in vluchtelingenkamp Moria afgelopen maand. De brand zorgde ervoor dat de al erbarmelijke omstandigheden voor de 13.000 bewoners van het kamp nog slechter werden. De petitie #500kinderen, een initiatief van VluchtelingenWerk Nederland, Defense for Children en Stichting Vluchteling, roept het kabinet op om 500 alleenstaande vluchtelingenkinderen toe te laten in ons land.

De petitie werd maar liefst door 173 gemeenten, 5 provincies en 106.160 Nederlanders ondertekend en laat dus zien dat er een ruim draagvlak is om 500 kinderen in ons land te ontvangen. Ook het Humanistisch Verbond ondertekende de petitie. De afgelopen weken voerden we op verschillende manieren actie: We ondersteunden ook de SOS Moria petitie en hebben de oproep van de FNV voor mensenrechten voor slachtoffers in Moria in de grote landelijke dagbladen mede-ingediend. (want: #wegkijkenisgeenoptie).

Kamerleden nemen petitie in ontvangst
Arie Kievit

Het imposante beeld van 500 lege stoelen, dat werd versterkt door 500 kerkklokslagen, maakte ook indruk op de aanwezige Kamerleden die de petitie in ontvangst namen. Zo zei Jasper van Dijk (SP): ‘Ik ga het pleidooi opnieuw doen door een motie in te dienen. Ik steun jullie van harte en hoop dat de andere partijen hierin mee gaan.’ Niels van den Berge (GroenLinks) heeft zelf vluchtelingen in kampen geholpen. ‘Ik merk dat ik er emotioneel van word, van de beelden van kinderen in de kampen. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik ervoor zal blijven strijden.’ Joël Voordewind (ChristenUnie): ‘We moeten altijd oog houden voor kwetsbare kinderen.’ Verder waren ook Farid Azarkan (DENK), Maarten Groothuizen (D66), Madeleine van Toorenburg (CDA) en Attje Kuiken (PvdA) aanwezig.

Meer informatie via Vluchtelingenwerk.

op 1,5 meter
Zina
Zina Jorna
Stagiair communicatie en campagne

Deel dit

A list of posts

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.

"*" geeft vereiste velden aan

We gaan voorzichtig om met je gegevens. Lees meer in ons privacy-statement.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.