Neanske Tuinman

Neanske Tuinman Bepaalde gebeurtenissen zorgen voor een (soms ingrijpende) verandering in iemands leven. Rituelen en ceremonies kunnen helpen om met die veranderingen om te gaan. Samen met jullie doe ik dat op een unieke, creatieve en stijlvolle manier, opdat je je opnieuw kunt verbinden met jezelf, je partner en met de mensen en de wereld om je heen.

Traditionele en nieuwe elementen komen samen in een vorm, die niet voorschrijft maar jullie unieke situatie op dat moment verbeeldt. Hierbij sluit ik aan bij jullie persoonlijk levensverhaal en ondersteun jullie gevoel van samenhang en ontwikkeling. Ik vind het een uitdaging om op verhalende wijze en met gevoel voor symboliek een brug te bouwen tussen wat jullie persoonlijk beweegt, wat jullie bij elkaar heeft gebracht en op welke manier je je opgenomen weet in een groter geheel: relatie, gezin, familie, werk, natuur, land, wereld, kosmos... of waar je je juist van losmaakt. Een brug die telkens anders en altijd de moeite waard is even op stil te staan! Ieder mens, gebeurtenis en brug is uniek en ieder ritueel of ceremonie wordt dan ook, met één of meerdere voorgesprekken, op maat vormgegeven en begeleid.

       Stuur mij informatie

Wat doe ik? 

Rituelen, vieringen en cermonies bij uiteenlopende gebeurtenissen: bijvoorbeeld bij geboorte, huwelijk, verhuizing, scheiding, afscheid of veranderingen of jubilea in werk.

Achtergrond

Met mijn studie Humanistiek heb ik mij op het gebied van zingeving ontwikkeld in gespreksvoering, groepsdynamica, onderwijs en vormgeven aan eigentijdse rituelen. Deze kennis en vaardigheid breng ik sinds 1997 in praktijk door het begeleiden van uiteenlopende, grote en kleine rituelen. Daarnaast geef ik workshops, gastlessen en cursussen op maat over onder meer: feesten in Nederland, werken met symbolen, vormgeven aan rituelen, omgaan met levensvragen, omgaan met verlies en rouw, cliëntgerichte gespreksvoering, humane zorg en zelfzorg. Tevens ben ik werkzaam als geestelijk verzorger. ‘Gebruik maken van de ervaringen, kwaliteiten en wijsheid van de betrokkenen’ en ‘begeleiden, vormgeven en leren in speelse interactie’ is mijn specialiteit!

Regio

Utrecht, Midden-Nederland, in overleg ook daarbuiten.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze of een van onze andere relatievierders? Klik dan op onderstaande knop en vul het formulier in of bel ons op nummer 020 - 52 19 020. Onze medewerker staat u graag te woord.

       Stuur mij informatie