Nalaten
Heeft u wel eens nagedacht hoe u herinnerd wilt worden na uw dood? Door een goed doel op te nemen in uw testament worden de waarden die u tijdens u leven belangrijk vond, nageleefd na uw dood.
Waarom nalaten aan het Humanistisch Verbond?
Herkent u zich in het streven naar medemenselijkheid? We zijn allemaal mens. En toch doen we elkaar soms de wreedste dingen aan. Wij zijn het Humanistisch Verbond. Wij komen op voor wat ons verbindt, in plaats van wat ons scheidt. Hoe dan? Door stil te staan. Het gesprek aan te gaan. Samen te werken. Keuzes te maken. Verantwoordelijkheid te nemen.
Wij doen het samen. Dat is het ‘verbond’ in Humanistisch Verbond. Met meer dan 19.000 leden laten we ons geluid duidelijk horen. We doorbreken hokjes, brengen de boel in beweging en zetten in op verandering.
Hoe gaat dit in z’n werk?
U kunt het Humanistisch Verbond opnemen in uw testament of u laat uw gehele nalatenschap afwikkelen door ons team van professionele executeurs. Door uw donatie schrijft u mee aan een toekomst waarin uw overtuigingen worden nageleefd. We vinden het fijn als u ons laat weten dat u aan het Humanistisch Verbond nalaat. Dat is uiteraard niet verplicht, maar als u dat doet kunnen we u bedanken, uitnodigen voor evenementen en op de hoogte houden van onze acties.
Veelgestelde vragen
-
Hoe neem ik het Humanistisch Verbond op in mijn testament?
U stelt een testament op samen met een notaris. De notaris legt uw wil vast in een notariële akte. De notaris adviseert u daarbij over de mogelijkheden in uw situatie. Een testament heeft pas rechtskracht als u en de notaris het testament beiden hebben ondertekend.
U kunt het Humanistisch Verbond op twee manieren opnemen in uw testament:
- U kunt ons benoemen tot (mede-) erfgenaam
- U kunt vastleggen dat wij een legaat krijgen
Als u het Humanistisch Verbond in uw testament opneemt, gebruikt u dan alstublieft de juiste naam en de correcte gegevens. De juiste omschrijving is:
De Vereniging Humanistisch Verbond, statutair gevestigd te Utrecht en kantoorhoudende te Amsterdam aan het Ambonplein 73, 1094 PW (Postbus 75490, 1070 AL Amsterdam), ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel, onder dossiernummer: 40476010.
Onder voorwaarden is het mogelijk om uw nalatenschap een specifieke bestemming te geven. Neemt u hiervoor eerst contact op met onze medewerker nalatenschappen.
Het Humanistisch Verbond is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en hoeft daardoor geen erfbelasting te betalen. Uw nalatenschap komt dus volledig ten goede aan het Humanistisch Verbond.
Veel mensen denken dat nalaten aan een goed doel alleen kan als het om heel grote bedragen gaat. Maar voor het Humanistisch Verbond geldt: iedere gift uit iedere nalatenschap maakt verschil. Wij zijn blij met elke nalatenschap die bijdraagt aan ons werk.
De notaris is een onmisbare partij bij het goed regelen van uw nalatenschap. De notaris stelt uw testament op en is op de hoogte van alle actuele wettelijke bepalingen. Op basis van uw wensen wordt door de notaris een ontwerp testament gemaakt, dat als het door u goedgekeurd wordt, als officiële akte passeert. Pas nadat u en de notaris getekend hebben is er een (rechtsgeldig) testament. Zoekt een notaris? Kijk dan op: www.notaris.nl
-
Ik ben een notaris en ik heb een vraag over de afwikkeling van een nalatenschap. Met wie neem ik contact op?
Een van onze juridische medewerkers staat u graag te woord via 020 521 9036 of stuur een e-mail naar [email protected].
Team Nalatenschap & Executeurs
Als er in uw omgeving niet direct iemand is om uw nalatenschap af te handelen, kunt u juridische medewerkers van het Humanistisch Verbond als executeur inschakelen. De medewerkers regelen uw zaken met respect, zorg en oog voor detail. Meer info hierover vindt u hier.
Meer informatie
Wilt u meer informatie? Vul onderstaand formulier in, dan sturen wij u een brochure. Wilt u liever telefonisch contact? Dan kunt u ons bellen op 0205219036. U kunt onze afdeling nalatenschap ook mailen via [email protected].
Ja, stuur mij de brochure 'Wie regelt alles na mijn overlijden'
Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.
Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.