Direct naar de inhoud
Word lid
versierde tuin met opgedekte tafels

Zeven tips voor een bijzonder zilveren bruiloft

Type content: Nieuws Categorieën: Humanisme Met zorg naar elkaar omzien Gepubliceerd op:

Het is niet voor iedereen weggelegd: 25 jaar bij elkaar blijven en daar – in het algemeen – blij mee zijn! Waarom zou je dat niet vieren? Het kan op zovele manieren! Humanistisch relatievierder Ivonne van Akkeren geeft zeven tips voor een bijzondere zilveren bruiloft.

Door Ivonne van Akkeren

Tip 1: Kies zelf!

Vijfentwintig jaar geleden waren de verwachtingen van ouders en anderen belangrijker dan nu. Ze weten ondertussen dat je op je eigen manier leeft en zien in de media (en bij uitvaarten) dat mensen verschillende keuzes maken. Bovendien weet je sinds je trouwdag wel dat je het nooit iedereen naar de zin maakt.

Tip 2: Kies vanuit je hart.

Wie hebben de afgelopen 25 jaar wat voor je (relatie) betekend? Nodig hen in elk geval uit voor je jubileumfeest.

Tip 3: Neem de tijd voor jullie jubileum.

Begin ruim voor je jubileum met brainstormen. Bewaar eventueel dingen die je aan je zilveren bruiloft doen denken zoals locaties, columns over feesten, foto’s van een picknickservies. En praat daar af en toe samen over.

Tip 4: Denk ruim.

Wat wil je vieren tijdens het jubileum van je bruiloft? Dat je moeilijke tijden hebt overleefd?  En hoe leven jullie eigenlijk? Met veel lol? Een kleurige knalfuif met kleurtjes en dansen dus! Heb je goede gesprekken? Dan past een ceremonie bij jullie dag. Ben je veel buiten? Een feest in de tuin! Er is veel mogelijk!

Tip 5: Recycle en vervang.

Wat vond je mooi aan je trouwdag 25 jaar geleden? Herhaal dat, eventueel op een nieuwe manier. Was het jawoord bijzonder? Je zou je trouwgeloften kunnen hernieuwen. Vond je de foto’s belangrijk? Ga naar dezelfde plek terug. Past je jurk nog? Of was die juist ‘too much’? Herleef het goede, vervang de rest.

Tip 6: Gebruik hulptroepen.

Heb je kinderen, dan kunnen zij meedenken. Zo wordt je zilveren bruiloft ook voor hen leuk en zijn ze gemotiveerd om te helpen. Hou je van eten? Laat iedereen iets lekkers meebrengen. Vrienden die goed kunnen versieren? Inkoppertje! Kent iemand de baas van een leuk café? Laat hem eens informeren.

Tip 7: Vergeet elkaar niet!

Zorg dat je op de feestelijke jubileumdag tussendoor ook even samen kunt zijn om elkaar vast te houden en je te beseffen wat er allemaal gebeurt en samen kunt genieten van een terugblik op jullie 25 jaar samen! Ivonne van Akkeren (Zinrijk) helpt je stil te staan bij belangrijke momenten zoals trouwen, geboorte, adoptie, afscheid, jubilea, enzovoorts. Daarnaast verwoordt zeza als schrijfster jouw gedachten of (levens-)verhalen. Met haar blog hoopt ze je elke maand te inspireren. Kun je niet wachten? Kijk dan op www.zinrijk.com en klik op vieren.

Dit blog is eerder verschenen op  ZOOK.  Lees ook het blog Trouwen op jullie eigen manier
 

Meer weten over humanistische relatieviering? Ga naar relatievieringen.nl

Deel dit

Tags: #Humanisme #relatieviering #rituelen

A list of posts

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.

"*" geeft vereiste velden aan

We gaan voorzichtig om met je gegevens. Lees meer in ons privacy-statement.