Direct naar de inhoud
Word lid

Landelijk telefoonnummer voor levensvragen

Type content: Nieuws Categorieën: Met zorg naar elkaar omzien Gepubliceerd op:

Iedereen die met ziekte, verlies of kwetsbaarheid te maken krijgt, kan vragen hebben. Vanaf nu kun je met die vragen terecht bij de levensvragen-lijn.

Iedereen die met ziekte, verlies of kwetsbaarheid te maken krijgt kan vragen hebben als: wat betekent dit voor mij? Hoe kan ik verder? Waar ontleen ik kracht aan? Vanaf nu kan iedereen die over deze levensvragen wil praten bellen naar 085 004 3063 om gesprekken met een geestelijk verzorger thuis aan te vragen.

Geestelijk verzorgers bieden professionele begeleiding, hulpverlening en advies bij zingeving en levensvragen. Een geestelijk verzorger helpt mensen erachter te komen wat voor hen van waarde is en hoe zij verder kunnen. Zij bieden een luisterend oor, een troostend woord, en voeren verdiepende gesprekken. Geestelijke verzorging is er voor iedereen, ongeacht levensbeschouwing of geloof. Vertrouwelijkheid en onafhankelijkheid zijn verzekerd.

Voor onderstaande groepen wordt een aantal gesprekken vergoed:

Vraag een gesprek aan

levensvragen-lijn

Het landelijk nummer is: 085 004 3063 (lokaal tarief). Na het intoetsen van een postcode wordt u doorverbonden met een regionaal contactpunt.

Het eerste telefonische contact met het telefoonteam van het Centrum voor Levensvragen en de geestelijk verzorger is altijd gratis en vrijblijvend. 

Ook nu, in tijden van corona, zijn gesprekken thuis mogelijk. Er wordt gewerkt volgens de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie over levensvragen: www.geestelijkeverzorging.nl/levensvragen

Wat is geestelijke verzorging?

Bij ingrijpende gebeurtenissen in het leven denk je soms: hoe moet het nu verder? Ook als dingen je voor de wind gaan kun je je afvragen waar je nu echt inspiratie vindt, wie je bent, wat wezenlijk voor je is. Dit soort levensvragen is van iedereen en van alle tijden. Ze spelen bij het maken van belangrijke keuzes, bij verlies, bij het vieren het leven. Eigenlijk bij alle sleutelmomenten in ons bestaan. Maar hoe ga je er mee om? Dat is zo eenvoudig nog niet.  

Geestelijk verzorgers helpen mensen hun eigen situatie te onderzoeken en te ontdekken. Dat doen ze met gesprekken, advies en ondersteuning. Ze werken in alle lagen van de samenleving, zowel binnen als buiten organisaties. In de gevangenis, het leger, in de zorg, bij uitval door ziekte, maar ook in de eerstelijnszorg, in de psychiatrie en als zelfstandig professionals. Waar ze zich ook bevinden, hun werkterrein is altijd de mens.  

Meer weten? Op de pagina over geestelijke verzorging vind je meer informatie. 

Deel deze pagina

Nieuws en verhalen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.