Direct naar de inhoud
Word lid

Met zorg naar elkaar omzien

Eric de Rooij, humanistisch geestelijk verzorger
Eric de Rooij, humanistisch geestelijk verzorger

Wij zetten ons in voor een maatschappij waarin we met zorg naar elkaar omzien. Zonder betutteling, maar met echte aandacht voor wie we zijn, wat we willen en wat we kunnen. Om die reden investeert het Humanistisch Verbond in humanistisch geestelijke verzorging en in de aandacht voor persoonlijke levensvragen.

Humanistisch geestelijke verzorging

Voor hulp bij levensvragen kun je terecht bij geestelijk verzorgers, of je nu gelovig bent of niet. Humanistisch geestelijk verzorgers zijn er voor álle mensen met levensvragen.

 

David Vroom

Thuis op Zuid on Tour

Human Included-Prijs

Rotterdam, 15-10-2018. In De Leeuwenhoek On Tour is een debatavond in Arminius over Altzheimer, georganiseerd door Human en het Humanistisch Verbond. Foto: Johannes Abeling

Vragen over het leven

Socrateslezing 2019: De moraal is het verhaal

Carin Gaemers en Hugo Borst hielden op 5 april 2019 de Socrateslezing in De Rode Hoed in Amsterdam.
Carin Gaemers en Hugo Borst hielden op 5 april 2019 de Socrateslezing in De Rode Hoed in Amsterdam.

Als je een oudere met dementie, die nog prima zelf naar de wc kan een luier aantrekt is die persoon gegarandeerd binnen twee, drie weken incontinent, weten Gaemers en Borst.

En dat is aan de orde van de dag in veel zorginstellingen die vaak niet de zorg leveren die juist díe ouderen nodig hebben. Het is één van de schrijnende voorbeelden die verwijzen naar een falend neoliberaal systeem, waarmee ‘we afstevenen op een moreel failliete samenleving’. In hun Socrateslezing pleiten zij voor de terugkeer van moraliteit en doen heldere aanbevelingen.

Deel deze pagina

Nieuws en verhalen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.