Direct naar de inhoud
Word lid

Uitreiking ereprijs Journalist voor de Vrede

Type content: Nieuws Categorieën: Mensenrechten Gepubliceerd op:

Wie ontvangt de ereprijs Journalist voor de Vrede? Op 9 september is de uitreiking, met onder meer een debat en filmvertoning.

Elke twee jaar reikt het Humanistisch Vredesberaad de ereprijs Journalist voor de Vrede uit aan een persoon die in zijn of haar werk een bijdrage levert aan een cultuur van vrede en rechtvaardigheid. Dat kan een journalist zijn, een programmamaker, publicist of cartoonist die zich onderscheidt door onafhankelijke, objectieve en kritische berichtgeving.

In 2016 nam Sinan Can de prijs in ontvangst. De documentairemaker voor BNN-VARA won de prijs voor de VARA-documentaireseries ‘De Arabische Storm’ en ‘Bloedbroeders’.

Op 9 september 2018 wordt de prijs opnieuw uitgereikt. Voorgedragen zijn Floortje Dessing, Ana van Es, Frederike Geerdink, Annemarie Kas, Gert van Langendonck, Carolien Roelants en Rudi Vranckx. Eerdere prijswinnaars zijn Anja Meulenbelt, Nicole le Fever en Koert Lindijer.

U kunt bij de uitreiking aanwezig zijn. Vooraf aan de uitreiking vindt er een debat plaats en wordt er een film van Sinan Can getoond.

9 september 2018
aanvang: 14 uur
Concordia, Oude Markt 15 in Enschede
Vrij toegang

programma:
14:00  opening
14:15 film van/door Sinan Can/ interactie met publiek
16:00  uitreiking prijs journalist voor de vrede
16.30  sluiting

Meer informatie: www.humanistischvredesberaad.nl of www.enschedevoorvrede.nl

Deel dit

Tags:#humanistisch vredesberaad

A list of posts

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.