Direct naar de inhoud
Word lid
Presentatie mensen rechten Dordrecht

‘Niet iedereen is gelijk, maar wel gelijkwaardig’

Type content: Nieuws Categorieën: Mensenrechten Gepubliceerd op:
Attachment #11092

“Ik ben burgemeester van alle Dordtenaren. Ik kan niet genoeg herhalen hoe belangrijk het is dat dat iedereen gelijkwaardig is, bijvoorbeeld ongeacht seksuele geaardheid.” Dat zei burgemeester Wouter Kolff op woensdag 4 juli bij het tekenen van onze petitie om artikel 1 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM)in ons paspoort te krijgen

Kolff refeerde in zijn toespraak direct aan recente gevallen van homomishandeling in zijn stad. De bijeenkomst in Dordrecht werd georganiseerd door de afdeling Drechtsteden van het Humanistisch Verbond, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van Amnesty International. Naast burgemeester Jan van Zanen van Utrecht is hij de tweede en zeker niet de laatste burgemeester die de petitie zal tekenen. Op 10 december wil het Humanistisch Verbond 25.000 handtekeningen aanbieden bij het kabinet.

Teken de petitie nu >> 

Jannie van den Heijkant en Wouter Kolff

Jannie van den Heijkant (secretaris Humanistisch Verbond Drechtsteden) en Wouter Kolff (burgemeester Dordrecht)

Omroep West maakte een kort nieuwsitem over de bijeenkomst. 

Zet mensenrechten in het paspoort

Op 21 juni ging onze campagne van start in Utrecht, de eerste Mensenrechtenstad van Nederland. Christa Compas lichtte daar de campagne toe: “De UVRM is een indrukwekkend seculier moreel handvest vóór en van de mensen. De Nederlandse regering had er in 1948 nog moeite mee omdat god erin voor kwam. Wij als humanisten vinden het ontbreken van god nu juist de kracht ervan. Laten we op de schouders van Eleanor Roosevelt aan een toekomst bouwen die gebaseerd is op menselijke waardigheid voor elk individu.”

Het Humanistisch Verbond vindt dat de universele mensenrechten thuis horen in het paspoort. Want mensenrechten zijn er voor iedereen, ongeacht achtergrond, sekse en religie. Door ze in het paspoort te verankeren, verdedig je gelijkwaardigheid en vrijheid voor iedereen. Op deze manier laten we zien dat onze identiteit als Nederlander samengaat met het besef dat ieder mens uniek en waardig is.

Teken nu

Onder meer Job Cohen (oud-burgemeester van Amsterdam), Barbara Oomen(mensenrechtenhoogleraar), Femke Halsema (burgemeester Amsterdam)  Nazmiye Oral(acteur, schrijver), Eduard Nazarski (directeur Amnesty International), Ernst Hirsch Ballin (voormalig minister van Justitie), Stine Jensen (filosoof en publicist) en Typhoon(hiphopmuzikant) ondersteunen onze actie.

Teken ook de petitie >> 

Op de foto bovenaan: Burgemeester Wouter Kolff luistert naar Jannie van de Heijkant, secretaris van de afdeling Drechtsteden.

Deel dit

Tags:#Burgerschap#Mensenrechten#vrijheid#wereldburgerschap

Mensenrechten-updates

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.

"*" geeft vereiste velden aan

We gaan voorzichtig om met je gegevens. Lees meer in ons privacy-statement.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.