Direct naar de inhoud
Word lid

Mens, erger je wel!

Mensenrechten? Dan wijzen we al snel naar verre landen. We spreken ons uit wanneer ze daar worden geschonden. Daar moeten we ons natuurlijk over blijven uitspreken. Maar kijk ook eens dichterbij huis. Alsof het hier koek en ei is.

Ook in Nederland staan de mensenrechten onder druk. Voorbeelden genoeg: de Toeslagenaffaire, profilering en discriminatie op basis van je uiterlijk of seksuele voorkeur, de opvangcrisis.

Mensenrechten zijn mensenwerk. We dragen allemaal de verantwoordelijkheid om ze in leven te houden, te beschermen en ze sterk te houden. We hebben elkaar daarvoor nodig. Mens, wees je dus bewust van jouw rechten. En erger je wel als ze worden geschonden. Of jij hier nu de dupe van bent, of je medemens.

Wat kun jij doen?

Dit jaar bestaat de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens 75 jaar. Breng mensenrechten terug in de kern van je denken en doen. Neem ze met je mee, verdiep je erin, en vier ze.

Waar duiken de mensenrechten op in onze tijd?

 

Verdiep je in de mensenrechten

Hoe staan de mensenrechten ervoor, en wat is hun ontstaansgeschiedenis? We hebben een paar interessante artikelen over mensenrechten voor je op een rij gezet.

A list of posts

Over het Humanistisch Verbond

Het Humanistisch Verbond staat voor vrijdenken. Wie wil ik zijn? Wat vind ik belangrijk? Hoe wil ik omgaan met anderen, met mijn omgeving en de natuur? We staan voor samen leven. Maar helaas worden nog te veel mensen achtergesteld, niet gehoord en niet gezien in onze samenleving. Met 19 duizend leden laten we ons geluid duidelijk horen. We doorbreken hokjes, brengen de boel in beweging en zetten in op verandering. Vaak met succes. Wat we doen, doet ertoe.

Sta jij voor een vrije en humane samenleving?

Sluit je dan aan!

Deel deze pagina

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.