Onze acties

Wij staan voor een samenleving waarin je vrij bent om te kiezen wie je liefhebt, hoe je leeft en hoe je sterft. Wanneer die vrijheid in het geding is, laten wij van ons horen.

  • 53.000 mensen ondertekenden De Liefdesverklaring, een inclusief en liefdevol tegengeluid op de verstikkende Nashville-verklaring die homoseksualiteit, het homohuwelijk en transgenders afkeurt.
  • Samen met schrijver Henk Blanken voerden we actie om euthanasie bij dementie beter te regelen. En met succes: de regels zijn uitgebreid.
  • We pleiten voor discussie over de reikwijdte van de vrijheid van onderwijs en religie zolang uit naam van god discriminerende, homofobe uitspraken kunnen worden gedaan, of lhbti+ wordt afgekeurd zonder mogelijkheid tot vervolging.
  • Intimidatie bij abortusklinieken moet stoppen. De petitie is meer dan 33.000 keer ondertekend. De meerderheid van de Tweede Kamer sprak zich uit vóór bufferzones en meer dan 3000 mensen melden zich aan als abortusbuddy.

Zo zetten we ons dag in, dag uit in voor vrijheid, gelijkheid en verbondenheid!

Het voelde heel vanzelfsprekend, noodzakelijk zelfs, om lid te worden van het Humanistisch Verbond. Jullie dragen uit waar ik voor sta: een progressief geluid.

Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Word nu lid!

Op te veel plekken staan belangrijke humanistische waarden steeds verder onder druk. De anti-abortusbeweging groeit, aan de vrijheid van denken wordt getornd en polarisatie neemt toe. De verbinding is soms ver te zoeken.

Vanuit het Humanistisch Verbond strijden we dag-in-dag uit voor vrijheid, gelijkheid en verbondenheid. Maar daar hebben we jouw steun hard bij nodig.

Sluit je aan en word lid van het Humanistisch Verbond. Vul nu het formulier in.