Het Humanistisch verbond roept in een brandbrief samen met leiders en vertegenwoordigers van verschillende religieuze stromingen premier Rutte op in actie te komen tegen de burgeroorlog in Jemen.

Deze brief is een initiatief van rabbijn Abraham Soetendorp en ondertekend door bestuurders van onder meer de Raad van Kerken, het Israëlitisch Kerkgenootschap, het Contactorgaan Moslims en Overheid, de Boeddhistische Unie, de Hindoeraad en dus ook het Humanistisch Verbond.

“Het gevoel van machteloosheid dat ons dreigt te bevangen moet doorbroken worden.”

We vragen de Nederlandse regering de strijdende partijen in Jemen op te roepen zo snel mogelijk een staakt-het-vuren overeen te komen. Daarnaast moet het creëren van hongersnood als oorlogswapen worden gestopt, en een veilige humanitaire corridor worden gecreëerd voor de toevoer van voedsel en medicijnen naar de hongerende Jemenitische bevolking zoals vermeldt in VN-resolutie 2417 (2018).

De brief is op 1 november overhandigd aan CU-Kamerlid Voordewind, CDA-Kamerlid Van Helvert en 50+ Kamerlid van Rooijen. De volledige brief vind je hier.

 

 

 

Schermafbeelding-2019-06-07-om-11.01.19

Fiona Fortuin

hoofd campagne en communicatie

Profiel-pagina