`Humanisme? Dat is toch iets met mensen?´ Ja, maar het is veel meer dan dat. Wilt u weten wat dat ‘meer’ is, volg dan de Introductiecursus humanisme.

 
U maakt kennis met de diversiteit en rijkdom van de humanistische levensbeschouwing. Door inleidingen en presentaties, filmpjes en tekstfragmenten, komt de humanistische traditie tot leven. Zo is er aandacht voor de geschiedenis van het humanisme, het hedendaagse humanisme en de filosofische levenskunst.

Naast een introductie in de humanistische denkwereld, onderzoekt u samen met de andere deelnemers uw levenshouding door gesprekken en oefeningen.

In vier cursusavonden leidt de docent u rond in de humanistische ideeëngeschiedenis en gebruikt schilderijen, beelden en foto´s. Die beelden laten gedachten over mens, maatschappij en wereld zien vanaf de middeleeuwen. Denkbeelden die bruikbaar zijn voor ons leven, hier en nu.

Bij u in de buurt?

Er zijn nog plaatsen vrij in Amsterdam, Utrecht, Lelystad, Leiden.

Kijk in de agenda voor een overzicht van locaties, de data en prijzen. De curusduur is vier avonden. Ervaren docenten geven de cursussen.