Direct naar de inhoud
Word lid

Ik sta voor vrijheid en liefde

Type content: Nieuws Categorieën: Voor een vrij Europa Gepubliceerd op:

Abortus is niet langer toegestaan. Het huwelijk alleen iets tussen man en vrouw. IVF en anticonceptie zijn niet langer mogelijk. En scheiden? Dat is helemaal uit den boze. Klinkt misschien ver van je bed, maar onze vrijheden zijn wel degelijk in gevaar.

Stel je eens voor dat je niet langer vrij bent om zelf te bepalen wie je wilt zijn. Niet vrij bent in wie je liefhebt. Stel je eens een leven voor waar belangrijke verworvenheden en vrijheden zijn teruggedraaid. Het is een akelig doemscenario, en ook akelig realistisch. Onze vrijheden zijn in gevaar. In Nederland en in Europa.

Ultraconservatief christelijke en rechts populistische partijen en organisaties hebben elkaar gevonden in een hang naar traditionele, verstikkende gezinswaarden.

Dit doen ze onder meer door de politieke agenda van het Europees Parlement te blokkeren zodat onderwerpen als seksuele rechten niet op de agenda komen. Stimuleren burgerinitiatieven die dat nastreven en ze vallen openlijk mensenrechtenorganisaties aan.

Kies voor een vrij Europa

Het is tijd voor een tegengeluid. Een krachtig humanistisch geluid. Helemaal nu met de Europese verkiezingen op 23 mei in het vooruitzicht.

Kies voor een liefdevol en vrij Europa. Iedereen moet vrij blijven om een eigen invulling te kunnen geven aan leven en liefde. Daarom deze campagne. Daarom ons manifest voor een vrij Europa.

Ja, ik laat van me horen

Ik sta voor een vrij Europa

Deel dit

Tags: #Europa #liefde #mijneuropa #verkiezingen #vrijheid

Lees meer

  • “We zijn nog geen Rusland”

  • “Ze willen een wereld zonder abortus”

  • Ik kies voor een vrij en liefdevol Europa

  • Mijn Europa: Neil Datta

  • Ons vrije Europa loopt gevaar

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.