Direct naar de inhoud
Word lid

Meer humanisme aan de formatietafel

Type content: Nieuws Categorieën: Leven, liefde en dood Gepubliceerd op:

Het is tijd voor verandering. Nu de formatie is gestart, zenden wij onze boodschap richting Den Haag: meer humanisme aan de formatietafel. Lees hier de brief.

Het Humanistisch Verbond is geen politieke partij, en ook niet links of rechts. Wij staan voor humanistische waarden zoals vrijheid, gelijkheid en medemenselijkheid. We beschermen en versterken ze. We komen in actie als deze waarden onder druk staan. Zoals nu. We moeten van ons laten horen.

De politiek heeft invloed op jouw vrijheden en die van anderen. De afgelopen jaren zijn ze tot stilstand gekomen. Belangrijke medisch-ethische onderwerpen zijn door Kabinet Rutte III in de ijskast gezet, en thema’s als klimaat, inclusie en een humaan vluchtelingenbeleid zijn amper aangeraakt.

Het is tijd voor verandering. Onze boodschap aan de partijen die straks aan de onderhandelingstafel zitten, is dan ook helder.

Het is tijd voor verandering. Onze boodschap aan de partijen die straks aan de onderhandelingstafel zitten, is dan ook helder: koester, bewaak en versterk onze vrijheden. Ze staan onder druk. Neem de verantwoordelijkheid voor een rechtvaardige, inclusieve samenleving waarin je vrij bent om jezelf te zijn, waarin we gelijkwaardig zijn, omzien naar elkaar en naar onze planeet.

Nu de formatie is gestart, sturen wij ons voorstel aan alle politieke partijen en aan informateur Mariëtte Hamer. Onze boodschap? Meer humanisme aan de formatietafel!

Lees hier de brief! Met illustraties van Marcel C. de Vries.

Meer humanisme aan de formatietafel

De brief van het Humanistisch Verbond aan alle politieke partijen in de formatie van 2021

Vrij denken, samen leven. Dat is niet altijd vanzelfsprekend en staat vaak onder druk. Het Humanistisch Verbond is de enige onafhankelijke organisatie die opkomt voor de vrijheid zelf te bepalen over je leven, liefde, denken en dood. Want alleen in vrijheid kunnen we waardevol samen leven. En de humanistische beweging groeit. We tellen inmiddels 17.000 leden en donateurs.

Het Humanistisch Verbond werkt nadrukkelijk twee kanten op. We agenderen. We zetten ons in om de belangrijkste thema’s op de politieke en maatschappelijke agenda’s te krijgen. En we inspireren. We voeden de geest met onze cursussen, debatten, evenementen en lezingen.

Wij staan voor een vrije en humane samenleving. Voor vrijheid heb je elkaar nodig. Sluit je vandaag nog aan. 

Fiona-Fortuin
Fiona Fortuin
hoofd campagne en communicatie

Deel dit

Tags:#denken#dood#formatie#klimaat#leven#liefde#partijen#politiek#vluchtelingen#vrijheid

A list of posts

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.

"*" geeft vereiste velden aan

We gaan voorzichtig om met je gegevens. Lees meer in ons privacy-statement.