Direct naar de inhoud
Word lid
Twee die kussen tekening

HIVOS lanceert Homofobie-meter

Type content: Nieuws Categorieën: Leven, liefde en dood LGBT-rechten Nieuws Gepubliceerd op:

In veel landen is het nog niet mogelijk om vrij uit te komen voor je seksuele voorkeur. Op 17 mei wordt hier aandacht voor gevraagd tijdens de jaarlijkse Internationale Dag tegen Homofobie. Hivos lanceert vandaag de Homofobie-meter. Het Humanistisch Verbond zet zich sinds haar oprichting in voor gelijke rechten van homoseksuelen.

Hivos vraagt met deze Homofobietest aandacht voor homo-emancipatie wereldwijd. “Want de rechten van homo’s, lesbiennes en andere seksuele minderheden als transgenders en biseksuelen zijn in veel landen allerminst gegarandeerd”, zegt Hivos op haar website.

Sociale acceptatie

Het Humanistisch Verbond zet zich sinds haar oprichting in voor gelijke rechten van homoseksuelen. Ook nu is sociale acceptatie van homoseksualiteit is helaas nog niet vanzelfsprekend constateerde Ineke de Vries (Directeur Humanistisch Verbond) op 4 mei 2012 tijdens de jaarlijkse herdenking bij het Homomonument.  “We kunnen ervoor kiezen daaraan voorbij te gaan, dat te negeren, of we ervoor kiezen om ons ertegen te verzetten, ons uit te spreken wanneer je er – gay of straight- mee in aanraking komt. “

Positie van homo’s 

Hoewel Nederland wat betreft juridische positie van de homoseksueel wereldwijd een voorloper is, laat de praktijk nog steeds te wensen over. Het Humanistisch Verbond blijft zich dan ook actief inzetten voor gelijke behandeling van homoseksuelen. Bijvoorbeeld in 2010 door onze bijdrage aan de documentaire en het blog Help! een homo in de Klas of in De Dialoog. Als het nodig is laten we onze stem hierover horen in pers en media.

Deel deze pagina

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.

"*" geeft vereiste velden aan

We gaan voorzichtig om met je gegevens. Lees meer in ons privacy-statement.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.