Direct naar de inhoud
Word lid

Steeds meer bufferzones bij abortusklinieken door mailactie

Type content: Nieuws Categorieën: Baas in eigen buik Gepubliceerd op:

Steeds meer abortusklinieken krijgen bufferzones door een mailactie van het Humanistisch Verbond. Meer dan 10.000 mensen deden mee. In totaal werden er ongeveer 80.000 mails verstuurd. De meeste mails gingen naar Rotterdam, waar 9948 mails zijn aangekomen!

In de mails vroegen burgers aan negen burgemeester met een abortuskliniek om bufferzones te creëren om zo kliniekbezoekers te beschermen. De eerste successen zijn binnen. In Almere is de motie van de PvdA om een bufferzone in te stellen vrijwel unaniem aangenomen. Ook de burgemeester van Eindhoven liet weten een bufferzone voor de kliniek in te stellen.

Onze successen op een rij

Reacties burgemeesters
De burgemeesters reageerden uiteindelijk op de mailactie. Hun reacties en onze antwoorden zijn hier te lezen. Enkele burgemeesters lieten weten dat in hun gemeente al een bufferzone bij de kliniek is. Het Humanistisch Verbond is op de hoogte van die bufferzones. “Wij vragen juist in die mails om ruimere bufferzones”, aldus een woordvoerder van het Humanistisch Verbond. “We zijn op de hoogte dat sommige gemeentes al bufferzones van enkele meters hebben. Dit staat ook vermeld in de mails gericht aan de burgemeester. Onze oproep is: zorg voor ruime bufferzones. De gemeente Arnhem kan als voorbeeld dienen.”

Marieke zwart wit foto
Marieke Keyzer
Campagnemedewerker en redacteur

Deel dit

Tags: #Abortus #bufferzone #burgemeester #burgemeesters

Lees meer over deze campagne