Direct naar de inhoud
Word lid
Website banner ja en nee

Brievenbussticker tegen anti-abortusreclame

Type content: Nieuws Categorieën: Baas in eigen buik Leven, liefde en dood Politiek nieuws Gepubliceerd op:

Het Humanistisch Verbond ontwierp een sticker voor iedereen die geen anti-abortusreclame wil ontvangen. Het is een tegenreactie op de anti-abortusfolder die in november door elke Nederlandse brievenbus wordt geschoven.

Banner

In de huis-aan-huis folder door Platform Zorg voor Leven worden vrouwen die voor een abortus kiezen weggezet als onnadenkend en hulpbehoevend. Volgens de folder kiezen vrouwen onder sociale of financiële druk voor abortus.

Directeur Humanistisch Verbond Christa Compas: “’Het overgrote deel van de vrouwen staat achter hun eigen keuze en weet heel goed welke mogelijkheden er zijn. Dit soort folders zorgt alleen maar voor extra schuldgevoel en schaamte rond abortus.”

Overhandiging Sigrid Kaag

De eerste NEE-sticker tegen anti-abortusreclame is in Den Haag overhandigd aan minister Sigrid Kaag. Haar reactie: “Vrouwen en meisjes moeten de rust hebben om een eigen afweging te maken rond abortus. Dat zijn moeilijke medisch-ethische kwesties in de persoonlijke levenssfeer. Vrijheid van meningsuiting is een recht, maar is het nódig om het te doen?”

Doe mij zo’n sticker!

JA voor de vrije keuze NEE tegen anti-abortusreclame

Deel dit

Tags: #Abortus #vrije wil

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.

"*" geeft vereiste velden aan

We gaan voorzichtig om met je gegevens. Lees meer in ons privacy-statement.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.