De Ledendag is speciaal voor leden van het Humanistisch Verbond.

Meld je aan via het formulier onderaan de pagina. De toegang is gratis. Wacht niet te lang, want vol is vol. We zien uit naar je komst!

ALV_Ledendag_leden_lachende mensen
Leden op de Algemene Ledendag 2022

Programma

Op deze dag
– Stem je over de plannen van het Humanistisch Verbond voor 2024
– Ontmoet je medeleden en doe je inspiratie op
– Is er een speciaal optreden van Babs Gons & Marjan Slob, de Dichter en Denker des Vaderslands

We starten de middag met een lunch (plantaardig). Allergieën en dieetwensen kun je aangeven in het aanmeldformulier, dan zorgen wij voor een passend alternatief.

Lees hier alle belangrijke informatie over de Ledenvergadering 2023.

Online stream Algemene Ledenvergadering

De Algemene Ledenvergadering is ook via een online stream te volgen. Je kunt je hier apart voor aanmelden. Online stemmen is niet mogelijk en het optreden wordt niet gestreamd. In de bevestiging van je aanmelding vind je een machtigingsformulier. Je kunt daarmee een lid dat fysiek aanwezig is bij de vergadering machtigen om ook namens jou te stemmen. Geen formulier ontvangen? Stuur dan een e-mail naar [email protected] en we sturen je het machtigingsformulier toe.

Het tijdschema

Zaterdag 25 november 2023

12:00 ontvangst en lunch
13:00 Algemene Ledenvergadering
14:30 pauze
15:00 optreden Babs Gons & Marjan Slob
16:00 drankje & snacks
17:00 einde

Adres

Nieuwe Buitensociëteit Zwolle
Zaal: Theater Buitensoos

Stationsplein 1
8011 CW Zwolle
nieuwebuitensocieteitzwolle.nl
theaterbuitensoos.nl 

Toegankelijkheid

– Rolstoel- en scootmobieltoegankelijk
– Hulphonden welkom
– Heb je specifieke ondersteuning nodig? Laat het ons weten via het aanmeldformulier

Vervoer

Openbaar vervoer
We raden je aan met het openbaar vervoer te komen. Het bus- treinstation Zwolle Centraal is op 60 stappen (2 minuten) afstand van Nieuwe Buitensociëteit. Er is een looproute gemarkeerd met een blindengeleidelijn.

Auto
Kom je met de auto? Parkeren kan in Parkeergarage Stationsplein tegenover de hoofdingang of op het parkeerterrein, ingang Stationsweg. Het tarief is €2,20 per uur met een maximum van €11,- per dag. Kunnen mensen meerijden, of ben je zelf op zoek naar een rit? Via carpoolorganiser.com vind je elkaar.

Meld je nu aan voor de Ledendag 2023!

Over de Ledenvergadering

Tijdens de Algemene Ledenvergadering staan de plannen voor 2024 centraal. Tijdens de vergadering vragen we je om over de plannen te stemmen. Alle stukken, waaronder het jaarplan 2024, en de agenda van de vergadering, zijn vier weken voorafgaand aan de vergadering digitaal beschikbaar.

Tot twee weken aan de vergadering is er de mogelijkheid tot het indienen van amendementen, moties, vragen en opmerkingen. Wil je een amendement of motie indienen? Dat kan tot 11 november 2023 12 uur door een bericht te sturen naar [email protected]. Zie hiervoor ook het huishoudelijk reglement.

Algemene vragen? Mail ons: [email protected].

Optreden Denker & Dichter des Vaderlands

Babs Gons en Marjan Slob zijn respectievelijk Dichter en Denker des Vaderlands van 2023. Voor het eerst zullen zij samen optreden, en wij hebben de eer!

Babs Gons
Babs Gons. Fotograaf: Bianca Sistermans

Babs Gons groeide de afgelopen decennia uit tot een veelgevraagd performer. Ze belicht het politieke op persoonlijk niveau, waarmee tijdloze thema’s als de liefde eveneens grote plek innemen in haar werk. Ze debuteerde in mei 2021 met haar eerste dichtbundel Doe het toch maar, die werd genomineerd voor de Herman de Coninckprijs en de Poëziedebuutprijs. In 2022 was ze een van de twee winnaars van De Johnny, een oeuvreprijs voor podiumpoëzie. Ook schreef Gons jarenlang columns voor Het Parool; een selectie verscheen in boekvorm onder de titel Alles wat je liefhebt wordt mooi (2022).

Marjan Slob
Marjan Slob. Fotograaf: Robert van Hall

Marjan Slob werkt al meer dan twintig jaar als zelfstandig filosoof, spreker en essayist. Zij ziet het als haar missie om inzicht en begrip te verruimen, zonder daarbij contact met de realiteit te verliezen. Die mentaliteit spreekt uit haar columns en essays voor de Volkskrant, Filosofie Magazine, en tal van andere media, en voedt het werk dat ze al jaren achter de schermen doet. Zo heeft ze organisaties als de staf Delta­commissaris, de Onderzoeksraad voor Veiligheid, het Rathenau Instituut, het Centrum voor Ethiek en Gezondheid, de Raad voor Dieren­aangelegen­heden en het Planbureau voor de Leefomgeving geholpen om wetenschappelijke en filosofische inzichten helder te verbinden met de maatschappij.

Ben je erbij op 25 november?

Datum zaterdag 25 november 2023
Locatie Nieuwe Buitensociëteit, Stationsplein 1, Zwolle
Tijd 12:00 – 17:00 uur

Programma
Lunch (plantaardig), vergadering, optreden Dichter en Denker des Vaderlands van 2023. Kortom: vol ontmoeting en inspiratie.

Tijdschema
12:00 ontvangst en lunch
13:00 Algemene Ledenvergadering
14:30 pauze
15:00 optreden Babs Gons & Marjan Slob
16:00 drankje & snacks
17:00 einde

Vier weken voorafgaand aan de dag zijn alle stukken digitaal beschikbaar.

Meld je hier aan

…Twijfel je nog?
Bekijk de veelgestelde vragen hieronder.

Veelgestelde vragen

Wordt deze Algemene Ledendag gratis aangeboden?

Ja, deze hele dag – inclusief alle programmaonderdelen – wordt gratis aangeboden aan leden van het Humanistisch Verbond.

Mag iedereen mee stemmen bij de Algemene Ledenvergadering?

Alleen leden hebben stemrecht tijdens de Algemene Ledenvergadering. De Algemene Ledenvergadering 2023 wordt gehouden in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle op 25 november. Ben je lid en wil je je stem uitbrengen maar kun je niet aanwezig zijn? Machtig dan een ander lid dat wel aanwezig is. Hiervoor vind je een machtigingsformulier in de bevestiging wanneer je je aanmeldt voor de digitale stream.

Ik kan op 25 november niet ter plekke in Zwolle bij de ledenvergadering zijn. Wat kan ik doen om mijn stem mee te laten tellen?

Je kunt je aanmelden voor de digitale stream (ook als je daar niet bij bent). In de bevestiging vind je daarna een machtigingsformulier waarmee je een ander lid, dat wel aanwezig is in Zwolle, kan machtigen om ook namens jou te stemmen. Meld je aan voor de online ledenvergadering, dan ontvang je automatisch een machtigingsformulier.

Zoek je iemand die namens jou kan stemmen? Neem dan contact op met jouw afdeling of stuur een e-mail naar [email protected].

Ik wil iemand meenemen. Kan dat?

De Ledendag is speciaal voor de leden van het Humanistisch Verbond. Wil je samen met een ander lid komen? Dan vragen we jullie je ieder apart aan te melden. Is je gezelschap geen lid? Dan is dit misschien een mooi moment om de stap te zetten. Een lidmaatschap kent veel voordelen, zoals gratis toegang tot de Ledendag.
Lid worden kan via humanistischverbond.nl/wordlid.

Waarom krijg ik deze oproep voor de Algemene Ledendag?

Het Humanistisch Verbond is een vereniging waarin de stem van leden gehoord wordt. Als lid heb je invloed op onze plannen, zoals nu de koers voor 2024. Op 25 november legt het hoofdbestuur de plannen voor 2024 aan je voor. Jouw stem is belangrijk voor het bepalen van het beleid van het Humanistisch Verbond. Laat je stem daarom niet verloren gaan en kom naar de Algemene Ledendag!

Ik heb een andere vraag die hier niet bij staat

Laat het ons weten, stuur een mail met je vraag naar [email protected]. Dank alvast!