Op 26 november 2022 is de Ledendag in Bussum in congrescentrum Spant. De Algemene Ledenvergadering staat in het teken van de plannen voor volgend jaar en Mugmetdegoudentand treedt op. Speciaal voor het Humanistisch Verbond heeft het eigenzinnige gezelschap de succesvolle voorstelling Happy Hour geactualiseerd.

Alle plekken in de zaal zijn gereserveerd! We zijn blij met alle aanmeldingen, voor nu hebben we de mogelijkheid tot aanmelden even stopgezet.

De Ledenvergadering is van het programma als enige ook online te volgen. Hier kunt u zich nog voor aanmelden. Stuur een mailtje naar [email protected] met naam, woonplaats en e-mailadres. 

Mocht u er toch niet bij kunnen zijn, meld u dan graag af via [email protected], zodat uw plek vrijkomt voor iemand anders. Alvast bedankt!

Mugmetdegoudentand speelt Happy Hour

Happy Hour Mug met de Gouden Tand

Drie vrouwen ontmoeten elkaar in een bar. Het is Happy Hour. Al snel komen ze lijnrecht tegenover elkaar te staan. Wie heeft er gelijk, en welke mening deugt? Lineke Rijxman, Malou Gorter en Rosa van Leeuwen zoeken de extremen op in deze komische en genadeloze voorstelling over populisme en andere -ismen. Ga na afloop in gesprek met de acteurs.

“Je moet durven benoemen. Elke keer opnieuw moet je ‘de ruiten schoonmaken’: onderscheid maken tussen feit en fictie, achterhalen wat de ander nu echt bedoelt, ironie scheiden van onzin. Wat is waar? Wat is een leugen?”

Lineke Rijxman over Happy Hour

Waarover gaat de Ledenvergadering?

Tijdens de Algemene Ledenvergadering staan de plannen voor 2023 centraal. Dit wordt het eerste volledige jaar van onze nieuwe strategie. Wat gaan we doen?

U leest er alles over in het jaarplan 2023 dat vier weken voorafgaand aan de vergadering digitaal beschikbaar is. Tijdens de vergadering vragen we u om over het plan te stemmen. Tot twee weken aan de vergadering is er de mogelijkheid tot het indienen van amendementen, moties, vragen en opmerkingen. Ook leggen we u het jaarverslag 2022 voor.

De Ledenvergadering is ook vanuit huis te volgen via een stream. Het is dus mogelijk om u apart aan te melden voor deze digitale stream van de Ledenvergadering. Let op: digitaal stemmen is niet mogelijk. U kunt een ander lid (dat op locatie aanwezig is) machtigen via het formulier dat u vindt in de bevestiging van uw aanmelding. Het optreden van Mugmetdegoudentand wordt niet gestreamd.

publiek 75 jaar jubileum

Alle informatie op een rij

Bent u erbij op 26 november?

Datum zaterdag 26 november 2022
Locatie Theater/congrescentrum Spant, Dr. A. Kuyperlaan 3, Bussum
Tijd 12:00 – 17:00 uur

Programma
Lunch (veganistisch), vergadering, voorstelling Mugmetdegoudentand, nagesprek met acteurs met drankje. Kortom: vol ontmoeting en inspiratie.

Tijdschema
12:00 – 13:00 Ontvangst en lunch
13:00 – 14:00 Ledenvergadering
14:30 – 16:15 Voorstelling Happy Hour van Mugmetdegoudentand met nagesprek acteurs
16:15 – 17:00 Afsluitend drankje

Aanmelden kan via het formulier onderaan de pagina. Bent u nog geen lid maar wilt u graag komen? Dan is dit de uitgelezen kans om tot actie over te gaan. Met uw lidmaatschap helpt u mee aan een vrije en humane samenleving. En we zijn er voor u met al onze cursussen, verdiepingsdagen, lezingen en handige tools. Word vandaag nog lid! 

Vier weken voorafgaand aan de dag zijn alle stukken over de nieuwe koers digitaal beschikbaar.

Geweldig, een tweede Ledendag dit jaar!

In juni was er ook een Ledendag, dat klopt! Dat was een speciaal ingelaste dag die volledig in het teken stond van de toekomstplannen. In een volle zaal in Amersfoort werd bijna unaniem ingestemd met de nieuwe strategie tot en met 2026. Lees het nieuwe meerjarenbeleidsplan op humanistischverbond.nl/strategie2026. De Ledendag op 26 november is de reguliere, jaarlijkse Ledendag.

Ja ik kom naar de speciale Ledendag
op 26 november

…Twijfelt u nog?
Bekijk de veelgestelde vragen hieronder.

Veelgestelde vragen

Wordt deze Algemene Ledendag gratis aangeboden?

Ja, deze hele dag – inclusief alle programma-onderdelen – wordt gratis aangeboden.

Mag iedereen mee stemmen bij de Algemene Ledenvergadering?

Alleen als lid mag u mee stemmen over de nieuwe koers van het Humanistisch Verbond.
Bent u nog geen lid, en wilt toch mee stemmen? Of kent u iemand die geen lid is, maar wel mee wil stemmen?
Hier kunt u direct lid worden.
U draagt dan meteen bij aan een vrije en humane samenleving. Dank u wel alvast!

Waarom krijg ik deze oproep voor de Algemene Ledendag?

Het Humanistisch Verbond is een vereniging waarin de stem van leden gehoord wordt. Als lid heeft u invloed op onze plannen, zoals nu de koers voor 2023. Op 26 november legt het hoofdbestuur de plannen voor 2023 aan u voor. Uw stem is belangrijk voor het bepalen van het beleid van het Humanistisch Verbond. Laat uw stem daarom niet verloren gaan en kom naar de Algemene Ledendag!

Ik heb een andere vraag die hier niet bij staat

Laat het ons weten, stuur een mail met uw vraag naar [email protected]. Dank alvast!