Ledendag 2017: Take care

Ledendag 2017: Take care

Hoe zorg je goed voor elkaar, de wereld en mensenrechten? Take Care is het thema van de jaarlijkse ledendag van het Humanistisch Verbond op 25 november. We starten met de Algemene Ledenvergadering, tijdens de lunch en borrel ontmoet je leden van het Humanistisch Verbond.

Aanmelden voor de ledendag is niet meer mogelijk, maar je bent van harte welkom!

Waar en wanneer?

Datum: zaterdag 25 november 2017
Plaats: Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Media Parkboulevard 1, 1217 WE Hilversum.

Indien je navigatiesysteem het adres niet herkent, kun je Beeld en Geluid vinden op Sumatralaan 45, 1217 GP. Meer informatie op de site van Beeld en Geluid

Programma

10:30-10:45    Inloop
10:45-13:00    Algemene Ledenvergadering (ALV)

Met onder meer een terugblik op het jaar 2017, aandacht voor de vorderingen van onze programmalijnen, de jaarrekening, begroting en de vooruitblik 2018. We stellen je met trots nieuwe bestuursleden voor met de portefeuilles Vereniging en Humanistische Diensten. 

13:00-14:00    Lunch

14:00-15:30   Inhoudelijk programma in twee parallelle sessies. Zie hieronder voor meer informatie.

15:30-16:00  Mensenrechten op de agenda en plenaire afsluiting

16:00-16:30  Borrel
 
NB: Je kunt ook alleen naar de Algemene Ledenvergadering of het inhoudelijk programma komen.

Middagprogramma

Hoe draag je zorg voor mensen, hun omgeving en mensenrechten? Daarover gaat het in het middagprogramma. Met sessies over duurzame ontwikkeling, zorgen voor jezelf en elkaar in tijden van oorlog en wederopbouw, en de mensenrechtenagenda van het Humanistisch Verbond en Amnesty International.

14:00- 15:30 Lezing over duurzaamheid en humanisme (theater 1)

Voor veel humanisten is duurzame ontwikkeling een vanzelfsprekende waarde. Maar hoe komen we daar daadwerkelijk toe? Volgens Socrateshoogleraar Marc Davidson moeten we ons blikveld verbreden. Ten eerste door het besef dat niet alleen de mens van waarde is; ten tweede door te bedenken dat wij toekomstige generaties nodig hebben om nu betekenis te kunnen geven aan het leven.

Marc Davidson is Socrateshoogleraar Filosofie van duurzame ontwikkeling, vanuit een humanistisch perspectief.  

14:00- 15:30 Documentaire Radio Kobanî (theater 2)

In de Human-documentaire ‘Radio Kobanî’ zien we het verhaal van de jonge Koerdische verslaggeefster Dilovan. Na de bevrijdingsstrijd tegen IS begint ze in 2014 tussen de ruïnes van haar stad Kobanî (Syrië) een radiostation. In 'Radio Kobanî' zien we de strijd, de gruwelijke beelden van het bergen van de lijken uit het puin, de heling van fysieke en mentale wonden en het opbloeien van de liefde. Het geeft een intiem, schokkend en poëtisch beeld van trauma’s en overlevingskunst.

Directeur Bert Janssens van Human leidt de film in.  

15:30- 16:00 Mensenrechtenagenda in 2018

In 2018 bestaat de Verklaring van de Rechten van de Mens 70 jaar. Waarom is de verklaring destijds opgesteld en hoe actueel is deze nu nog? Wat staat ons te doen om deze rechten anno 2018 te waarborgen? Doutje Lettinga, Boris van der Ham en Christa Compas maken je enthousiast voor de mensenrechtenagenda van Amnesty International en het Humanistisch Verbond.
Doutje Lettinga is Senior programmamedewerker bij Amnesty International en lid van het Humanistisch Verbond.